IJskoude banaan- kokossmoothie

Boekenweek 2018

Het is geen ontbijt, het is geen melk en het lijkt op een milkshake. Het is een verkoelend banaan-kokossmoothie! Heerlijk als toetje, op een zomerse dag. Vroeger maakte ik deze smoothie al veel vaker, maar dan met vanille ijs en melk. Nu drinken we al een tijd geen melk meer, en was ik op zoek naar een ‘zonder melk’ versie van deze banaan-kokossmoothie. En ja hoor, zie hier, de gezonde banaan-kokossmoothie. Een recept die ik moest delen.

Ingrediënten:

  • 200 ml Professor Grunschnabel snowwhite
  • 300 ml kokosdrank (bijvoorbeeld Alpro Kokosnootdrink original)
  • 2 bananen (bevroren in grote stukken)
  • snufje vanillesuiker (optioneel)

Meng alles in een blender en serveer direct. Ik kreeg er 3 grote glazen uit.
Wil je de smoothie iets dikker, neem dan 300 ml ijs.

Heb je de bakken Professor Grunschnabel ijs al gezien? Niet goedkoop, nee. Dat zijn die van Ben & Jerry’s ook niet, maar deze is een stuk gezonder. Hij is glutenvrij, sojavrij, eivrij en tarwevrij. En geschikt voor vegetariers en veganisten, het ijs is gecertificeerd kosjer parve. En het allerbelangrijkste, hij is lekker!!!

Tip: heb je bananen die te rijp worden? Vries ze zonder schil en in grove stukken in. Als je zin hebt in deze ijskoude smoothie, dan kun je meteen aan de slag.

IMG_1746

Elektronica Deals

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*