Portobello met tomaat en mozzarella

Boekenweek 2018

Bbq-en. Iedereen denkt aan vlees, vlees, vlees. Jammer, want groenten gaan ook zo goed op de barbecue. Ter inspiratie een recept voor portobello. Dit recept kan ook prima in de oven, voor als de barbecue niet aan staat. Vegetarisch barbecueën, dan is dit helemaal een ideaal recept!

Ingrediënten per persoon:

  • 1 portobello
  • paar kleine tomaatjes
  • (mini) mozzarella
  • kruiden naar keuze
  • zelf gemaakte knoflookboter van knoflook en basilicum

Hoe maken we de portobello?

Maak 1 teentje knoflook fijn en meng met de gesmolten roomboter en fijn gehakte verse basilicum (of gedroogd). Giet dit mengsel in de portobello. Leg daarna de gehalveerde tomaatjes en mozzarella  erop. Nog wat fijne basilicum erop en het kan op de barbecue of in de oven (op 180C). Na ongeveer 15 minuten is het klaar.

IMG_1450 portobello    IMG_1473 portobello bbq

 

 

Elektronica Deals

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*