Pastasalade met tomaat, mozzarella en komkommer

Boekenweek 2018

Een koude pastasalade. Fijn om te maken op de camping, als makkelijke maaltijd doordeweeks, voor een picknick, een verjaardag, ach ja wanneer niet! Probeer ook eens iets anders dan de pasta gemaakt van tarwe. Bij de ekoplaza hebben ze van het merk Your organic Nature pasta gemaakt van linzen of van boekweit. Super gezond!

Ingrediënten

  • 250 gram penne pasta
  • halve komkommer
  • 2 handjes snoeptomaten
  • zakje mini mozzarella of mozzarella fijn gesneden
  • handje pijnboompitten
  • 2 el pesto (voor zelf gemaakt recept, zie hieronder)

Hoe maken we de pastasalade klaar?

Maak de pasta gaar en laat hem even afkoelen. Zorg er wel voor dat de pasta niet plakt aan elkaar, meng daarom alvast met wat extra vierge olijfolie. Halveer de tomaten en mozzarella. Snij de komkommer in halve plakjes.

Maak zelf de pesto klaar. Je mengt 1 handje pijnboompitten, met flink wat basilicum blaadjes, geraspte Parmezaanse kaas en 3 el extra vierge olijfolie met elkaar in een klein keukenmachine of in een vijzel.  Geen basilicum in huis, je kunt deze ook vervangen met rucola.  Gebruik je toch de pesto uit een potje, meng dan 2 eetlepels met de pasta.

Voeg nu de andere ingrediënten toe en meng het geheel goed totdat de pesto goed gemengd is. Voor het gebruik in de koelkast koel houden.

IMG_1813

Elektronica Deals

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*