Havermout- Blauwe bessen uit de oven

Boekenweek 2018

Heb je tijd voor een ontbijtje? Maak dan eens deze havermout-blauwe bessen taartje. Havermout voor het ontbijt is een super goede en gezonde start van de dag. Je bloedsuikerspiegel stijgt niet, zoals bij bijvoorbeeld wit brood. En met dit ontbijtje heb je de hele ochtend geen behoefte aan een tussendoortje. Door de mangaan in de blauwe bessen ook nog eens een extra middel tegen de stijging van je bloedsuiker.

Ingrediënten:

  • 6 grote el havermout
  • plantaardige melk
  • 100-150 gram blauwe bessen
  • handje pecannoten
  • 2 tl chiazaad

Hoe maken we deze havermouttaartje?

Meng 2 bakjes met 3 el havermout en 1 tl chiazaad met melk. Zorg ervoor dat de havermout onder de melk zit en dat er nog ruimte is voor de blauwe bessen en noten. Laat dit zo’n 10 minuten staan. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 C. Deze hoeveelheid is dus voor 2 bakjes, en voor 1 persoon. Wil je voor een heel gezin dit ontbijt maken, vul dan een ovenschaal met 3 a 4 keer de hoeveelheden.

Na 10 minuten weken meng je de melk-havermout met de blauwe bessen en stukjes pecannoten. Het blijft vochtig, maar dat trek in de oven helemaal in de havermout.

20161023_082834 20161023_083045

Na 25 minuten in de oven is je heerlijke en voedzame ontbijt klaar!

20161023_090136

Elektronica Deals

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*