Trifle van aardbeien, mascarpone en koekcrumble

Trifle van aardbeien, mascarpone en koekcrumble kan prima met de kerst. Het brengt de zomer in je glas door de aardbeien. Rond de kersttijd zijn aardbeien nog wel eens vers te kopen. En anders koop je ze uit de diepvries, geen probleem. Je houdt de mooiste apart om in plakjes te snijden. De rest wordt toch geprakt.

Ingrediënten voor 3 glaasjes:

  • 125 gram aardbeien
  • 125 gram mascarpone
  • koekjes, zelf gemaakt of Bastogne koeken
  • lichte agavesiroop

Hoe maken we dit kersttoetje?

Prak in een schaaltje de aardbeien. Hou er drie heel achter. Maak in een ander schaaltje de mascarpone los met een vork en meng met 2 goede knijpen van de lichte agavesiroop. En met licht bedoel ik de kleur.

Onderin begin je met de eerste laag van gekruimelde koekjes, één koekje per glas. Daarna een laag mascarpone. Vervolgens de geprakte aardbeien met daarop nog wat koekjeskruimel en je hele aardbei in plakjes. De koekjes hier zijn zelfgemaakt, recept zie je onderin.

20161203_201150

20161203_201207

Zelf koekjes maken?

Maak zelf je koekjes van te voren. Hoe? Meng 150 gram speltmeel met 1 tl bakpoeder, 2 el kokosbloesemsuiker, 1 tl koekkruiden(speculaaskruiden) of kaneel en een beetje zout. Daarna meng je 2 spuiten lichte agavesiroop, 100 ml water en 1 ei erdoor. Meng met elkaar en laat het je een uurtje staan.

De oven voorverwarmen op 160C. Op bakpapier gaan de plat gedrukte koekjes, voor 15 minuten in de oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee aan de Meer-Groenten-Challenge

Wil jij ook meer groenten eten? Doe mee met de challenge en eet straks zelfs 500 gram groenten per dag!

Wat krijg je?

--> 7 dagen lang, elke ochtend een email.

--> Met nieuwe recepten, exclusief voor de challenge!

--> Veel inspiratie, tips en weetjes over groenten en als laatste een compleet menu voor 3 dagen met minimaal 500 gram groenten per dag.