Pizzabodem van courgette

Boekenweek 2018

We willen meer groenten eten, toch? Maak een pizzabodem van courgette. Heel makkelijk te maken. En ook heerlijk als lunch. Niet het meest kindvriendelijk recept op de website, niet elk kind zal blij zijn met deze ‘pizza’. Maar misschien moeten we hem ook geen pizza noemen. Noem het een courgette omelet of een groente bodem of iets anders met courgette en een bodem.

Ingrediënten voor 1 ronde pizza:

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 3-4 el meel
  • kruiden, zoals tijm of marjolein
  • peper
  • handje geraspte kaas

Hoe maken we de pizzabodem van courgette?

Verwarm de oven voor op 180 C. De courgette rasp je grof. Knijp het vocht uit de courgette. Dit meng je met de ei, meel naar keuze, kruiden, peper en hand geraspte kaas. Ik gebruik vaak boekweitmeel, maar speltmeel of havermeel zijn ook prima.

Dit mengsel gaat op een bakplaat met bakpapier. Maak er een rondje of vierkantje van.

De bakplaat gaat 15-20 minuten in de oven. De bodem kun je daarna bedekken met tomatensaus en groenten of ander beleg, naar eigen keuze. Daarna gaat de pizza nog eens 10-20 minuten in de oven. Hou zelf in de gaten hoe lang hij moet. Het ligt er aan wat en hoeveel je de pizza belegd hebt.

Elektronica Deals

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*