Gezond ontbijt – Havermoutpannenkoeken

Gif banner 728x90

Havermout in je ontbijtje, is gezond en een gezonde start van de dag. Er staan al veel ontbijtjes met havermout op deze website, maar nog geen havermoutpannenkoeken. Dit ontbijt is een stevig ontbijt voor 1 persoon, of maak iets meer zodat je met z’n  tweeën ervan kunt eten.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 eieren
  • 60 gram fijne havermout
  • 2 flinke scheuten yoghurt (100-120 gram)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • eventueel met chiazaad of lijnzaad
  • fruit voor erbij, zoals blauwe bessen

Hoe maken we de havermoutpannenkoeken?

Begin met het klutsen van de eieren met de yoghurt, en voeg daarna de havermout, kaneel, bakpoeder en eventueel de zaden toe. In een pan verwarm je wat olie en voegt met een grote lepel een klein hoopje beslag. Zorg dat er 3 kleine pannenkoekjes in de pan liggen. Maak er geen één grote pannenkoek van. Het is namelijk een dikke pannenkoek, en zal daardoor heel moeilijk draaien en bijna zeker scheuren. Draai hem ook pas als de onderkant bruin en hard is. Nu kan het niet mis gaan!

Vinden je kinderen dit ontbijt niet zo’n succes? Vermaal de havermout dan fijn tot havermeel of vervang de yoghurt met 1 geprakte banaan, zo maak je hem iets zoeter.

Misschien vind je dit ook leuk?

Mug cake met pindakaas
Chocolade chia pudding
Monkey Bread

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Als eerste de nieuwste recepten ontvangen?