Ovenschotel met zoete aardappel, broccoli, tomaat en kabeljauw

Drie kleuren groenten met kabeljauw in een ovenschotel.  Heb je wel tijd, maar geen zin om uitgebreid te koken. Dan is dit recept ideaal! De groenten kook je in hetzelfde vocht (wel zo makkelijk) en de kabeljauw gaart in de oven.

Ingrediënten:

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 stronk broccoli
  • 2 zoete aardappels
  • 2 handen kleine tomaatjes

Hoe maken we deze ovenschotel met kabeljauw?

Schil de zoete aardappels en kook ze (ongesneden) 10 minuten. Haal de zoete aardappelen uit het water, en laat ze afkoelen. Snij de broccoli in kleine stronken. In het overgebleven nog hete water van de zoete aardappels leg je de broccoli 5 minuten in de pan, met de deksel erop. Ja, ik ben van de makkelijk. Zonde toch om 2 pannen te gebruiken!

Verwarm de oven voor op 180C. Halveer de tomaatjes. Druppel wat olie in de ovenschotel, en leg onderop de kabeljauw. Leg hierop de broccoli, zoete aardappel in blokjes en tomaatjes.  En nee, ik heb hier geen kruiden bij gedaan. Dit alles heeft echt genoeg smaak. Tuurlijk mag er peper op, of als je het graag wilt viskruiden.

Dit alles gaat zo’n 20 minuten in de oven. Controleer nog even of de vis van binnen gaar is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee aan de Meer-Groenten-Challenge

Wil jij ook meer groenten eten? Doe mee met de challenge en eet straks zelfs 500 gram groenten per dag!

Wat krijg je?

--> 7 dagen lang, elke ochtend een email.

--> Met nieuwe recepten, exclusief voor de challenge!

--> Veel inspiratie, tips en weetjes over groenten en als laatste een compleet menu voor 3 dagen met minimaal 500 gram groenten per dag.