Hoe maak je zelf amandelpasta?

Gif banner 728x90

Amandelpasta is zo makkelijk om zelf te maken. Net als zelf gemaakte pindakaas, laat je de noten heel lang draaien in de keukenmachine totdat de olie uit de noten vrij komt. Nu kun je toevoegen wat je zelf wilt.

Ingrediënten:

  • 150 gram blanke amandelen
  • 1 el cacaopoeder
  • 3 el noten olie
  • 1-2 knijpen donkere agavesiroop
  • beetje zout

Hoe maken we de amandelpasta?

Je draait eerst de blanke amandelen zeker 5 tot 10 minuten in een keukenmachine. Na die tijd komt er olie vrij en wordt het mengsel meer een pasta. Ik heb het al meerdere keren gemaakt, en de ene keer komt er meer olie vrij dan de andere keer. Hij blijft de ene keer wat compacter, en de andere keer meer vloeibaar.

Voeg nu de andere ingrediënten toe en laat nog 1 of 2 minuten draaien tot het goed gemengd is.

Bewaar de pasta goed afgesloten in een potje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Als eerste de nieuwste recepten ontvangen?