Tortilla met zoete aardappel en chorizo

Boekenweek 2018

Tortilla maakte ik normaal gesproken met de gewone aardappel, maar de combinatie met de zoete aardappel is erg lekker én gezonder. Een heel fijn gerecht voor de doordeweekse avond, ook ideaal voor op vakantie trouwens.

Hoe maken we de tortilla met zoete aardappel en chorizo?

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1/2 halve puntpaprika
  • 5 eieren
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 100 gram chorizo

Snij de zoete aardappel in dunne plakken. Kook deze 5-10 minuten in een pan met water. Snij in de tussentijd de ui, courgette, paprika en chorizo in dunne plakken. Bak in een pan met anti aanbaklaag eerst de uien, en na 2 minuten voeg je de courgette, paprika en chorizo toe. Laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje bakken. Nu voeg je de zoete aardappel toe. Meng het in de pan goed door elkaar.

Meng de eieren met de melk. Voeg als laatste het eimengsel in de pan en zorg dat de groenten en chorizo onder het eimengsel zitten. Bak dit op een laag vuur, met een deksel op de pan, voor 15 minuten. Is het ei gestold, dan kun je de tortilla omkeren. Doe een groot bord op de pan en snel draaien maar! Laat hem omgekeerd nog 2 minuten bakken. En hij is klaar.

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Bloemkool en zoete aardappelrijst

 

Mexicaans in één pan
Elektronica Deals

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*