Mijn ervaringen met de drie dagen regel

In dit artikel schreef ik al over de drie dagen regel. In het kort betekent het dat je 3 dagen achter elkaar een verschillend ontbijt eet, en dag 4 begin je weer van voren. Mijn favorieten ontbijtjes op dit moment zijn groene smoothie met spinazie en mango of ananas, havermout smoothie met banaan en chiapudding.

Waarom?

Waarom ben ik hier mee begonnen? Een havermout smoothie of groene smoothie at (of dronk) ik heel regelmatig als favoriet ontbijt, alleen weken achter elkaar hetzelfde. En het gaat in de drie dagen regel juist om afwisseling. De afwisseling is nodig om zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen. En sommige gezonde voedingsmiddelen zijn nu ook weer niet gezond om elke dag te eten.

Als je googelt op de drie dagen regel, zijn er meerdere drie dagen regels. Hij is ook bekend in Amerika voor daten. Heb je een date gehad en belt hij op dag 1, dat is het te stalkerig. Belt hij op dag drie, dan heeft hij wel interesse maar wilt niet te gretig overkomen. En na dag drie zal hij niet meer bellen! Maar het gaat hier dus om een andere drie dagen regel.

Mijn ervaringen

Overzicht

In de eerste week vergat ik gewoon welk ontbijt ik de vorige dag had gehad. Ja, ik geef het toe, ik ben soms wat vergeetachtig. En omdat ik geen overzicht had, vergat ik om de chiapudding de avond ervoor in de koelkast te doen. Met als gevolg ‘s ochtends toch maar een havermout smoothie.

Dus, voorbereidingen zijn het halve werk hierin. Meer voorbereidingen die werken:

  • In de diepvries liggen pakketjes spinazie en mango of ananas. Die haal ik er ‘s ochtends uit, in de blender met water of rijstemelk en lijnzaad.
  • Zorg dat je bepaalde boodschappen altijd in huis hebt.
  • Maak een overzicht, zie ook onderaan. Je kunt het trouwens ook aanvullen met lunch en avondeten.

Nu jij?

Wil jij ook meer variatie in je ontbijt? Bedenk welke 3 ontbijtjes je gaat afwisselen. En beginnen maar!

Inspiratie nodig voor ontbijtjes? Klik hier.

Maandag Dinsdag woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee aan de Meer-Groenten-Challenge

Wil jij ook meer groenten eten? Doe mee met de challenge en eet straks zelfs 500 gram groenten per dag!

Wat krijg je?

--> 7 dagen lang, elke ochtend een email.

--> Met nieuwe recepten, exclusief voor de challenge!

--> Veel inspiratie, tips en weetjes over groenten en als laatste een compleet menu voor 3 dagen met minimaal 500 gram groenten per dag.