Gevulde portobello met kaas en spinazie

Get in Shape

Champignons zijn een fijne vleesvervanging. Wil je minder vlees eten, dan kun je dit prima vervangen met champignons. Het eiwit gehalte is namelijk vergelijkbaar met dit van vlees. En wat ik dan weer fijn vind, ze bevatten veel minder calorieën. Eet ze (en andere champignonachtige) trouwens nooit rauw. Ze bevatten schadelijke stoffen, die gelukkig onschadelijk worden als je ze verhit. Het schoonmaken vond ik altijd lastig wel een lastig klusje. Jij ook? Dan heb ik een handige tip: ik maak ze tegenwoordig schoon door ze te wrijven met een keukenpapiertje. Dus geen borsteltje speciaal voor de champignons meer.

Hoe maak je de gevulde portobello’s met kaas en spinazie?

Ingrediënten:

  • 2 portobello’s
  • 1 handje spinazie
  • 2 plakken cheddar kaas
  • 2 el roomkaas
  • peper

Snij de spinazie fijn en meng met de roomkaas en peper. Maak de portobello schoon (keukenpapiertje!). Leg hem op zijn kop en leg er eerst een plakje cheddar kaas in. Hierop leg je het roomkaas-spinazie mengel.

Leg ze op een (aluminium) schaal en ze kunnen in de oven of op de barbecue voor zo’n 15 minuten. Zodra de kaas is gesmolten is hij goed!

Misschien vind je dit ook leuk?

Portobello met mozzarella en tomaat
Falafel balletjes
Kipsaté (saté ajam)

 

 

Elektronica Deals

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*