Italiaanse Panzanella salade

Italiaanse Panzanella salade

De Italiaanse Panzanella salade is een salade die de arme Italianen vroeger maakte met hun ‘leftovers’. Brood, doordrenkt van de tomaten, kruiden, azijn en olijfolie. Tegenwoordig zie je veel verschillende recepten. Met Italiaanse ham, vegetarisch, met avocado, paprika of zoals ik hem graag maak, met ansjovis. Maak dus zelf je eigen creatie van Panzanella salade, en gebruik zoals de Italianen je leftovers. Alles mag!

Recept Panzanella salade

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • halve ciabattabrood
  • 3 a 4 tomaten
  • halve komkommer
  • 1 rode ui
  • blaadjes basilicum
  • 10 ansjovis (uit een glazen potje)
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn of balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 180C. Snij de ciabatta in grove stukken. Het brood gaat op bakpapier en druppel flink wat olijfolie eroverheen. De ciabatta laat je 25 minuten in de oven, totdat het krokant en lichtbruin is. Hussel tussendoor een keer de broodstukken om. De salade kun je ook maken met oud brood, dan kun je het brood niet af te bakken. Maak hem dan in stukken voor door de salade.

Maak in de tussentijd de salade. Snij de tomaten in grote stukken. Snij de ui in halve ringen en de komkommer in halve plakken. Maak de dressing van 4 el olijfolie en de azijn. Nog een beetje peper erbij voor de smaak. De dressing gaat nu over de salade. Snij de ansjovis door de helft en meng door de salade. Laat dit zeker een half uur staan om de smaken er lekker in te laten trekken.

Om te bewaren op Pinterest:

Panzanella salade

Misschien vind je dit ook lekker?

Tonijnsalade
Tonijnsalade
salade caprese
Salade caprese
tortilla met zoete aardappel
Tortilla met zoete aardappel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.