Mijn gelezen boeken in 2020

Mijn gelezen boeken in 2020

Ik hou nu al een paar jaar bij welke boeken ik heb gelezen. Fijn om terug te kunnen kijken en wellicht ook voor jou om inspiratie op te doen. Ik hou zelf van spannende boeken, bijna thrillers. Soms wil ik ook eens wat anders. Zo heb ik dit jaar echt een heel ander boek gelezen. Welke? Lees vooral verder.

Mijn gelezen boeken in 2020

Klikspaan van M.J. Arlidge

Nr 4 in de reeks van Helen Grace, politieinspecteur. Super spannende boeken, deze ook weer. Haar eigen verhaal loopt deze keer dwars tussen branden door, met doden en gewonden tot gevolg. Arlidge schrijft snel, spannend. Een aanrader!

Koekoeksjong van Patrick Galbraith

De eerste in een reeks van de detective Comoran Strike. Het boek heeft hele lange zinnen, daar moet je van houden. Maar wel een spannend verhaal, over een overleden model en het vermoeden van haar broer dat dit geen zelfmoord is. Oh en de schrijver is een pseudoniem voor JK Rowling.

Onderuitgehaald van Loes den Hollander

Jeetje, wat een goed boek. En ook nog eens van een Nederlandse schrijfster. Echt spannend, goed, snel, onverwachte plot. Een boek waar het verleden en heden bij elkaar komen. Meer zeg ik er niet over. Ik las het boek alsof het een film was. Ik zag het voor mij. Dat vind ik knap!

Zonsondergang van Nora Roberts

Ze noemen dit boek een romantische spanning. Ja, dat is het. Het gaat over een jonge vrouw die wegloopt en terug wilt komen naar het familie maar dan wordt ontvoerd. Het boek verteld het verhaal van nu, inmiddels 25 jaar later, over de familie die is achter gebleven en het verhaal van de ontvoerde dochter. Het boek leest heel makkelijk weg. Sommige stukken gebeurt er niet zoveel, maar je blijft geboeid en ze schrijft heel beschrijvend en helder. Het is spannend, maar niet zo spannend als een thriller wat ik ook vaak lees. Maar hoe mooi geschreven, hoe mooi verteld, is bijna niet te beschrijven. Ik ben echt fan. Ik las dat ze wel meer dan 200 boeken heeft geschreven, dus ik heb nog even.

Zijderups van Robert Galbraith

Het tweede boek in de Comoran Strike reeks (zie ook het eerste boek in deze lijst). Er wordt een auteur vermist en later vermoord gevonden. De detective Comoran zoekt in opdracht van zijn vrouw de moordenaar. Een leuk boek, zeker. Ik had wat moeite met de namen te onthouden, zoveel auteurs en uitgevers. En soms wordt de voornaam en soms de achternaam gebruikt. Dus goed opletten. Het is een detective, en geen thriller. Dus echt spannend wordt het niet. Maar het leest makkelijk weg. Aanrader? Misschien iets minder.

De stalker in de nacht van Robert Bryndza

Een thriller in de Erika Foster reeks. Zij is politie inspecteur en er moeten moorden oplossen. Het leest makkelijk, korte hoofdstukken (hou ik van). Je gaat echt mee in de personen, wat ze mee maken. Een boek waar ik graag in verder wilde lezen. Ik lees graag ’s avonds en ging soms extra vroeg naar bed om verder te kunnen lezen.

De glazen toorn van Sarah J. Maas

Eens heel wat anders, voor mij in ieder geval. Een fantasy boek. In een middeleeuwse wereld, met kastelen, verborgen magie. Een meisje van nog maar 18 jaar, maar al jaren een sluipmoordenaar, krijgt een kans om mee te doen aan een toernooi en de kampioen van de koning te worden. Ik zat helemaal in het boek, in het verhaal, in de karakters. Wat een mooi boek! Ik ging daarna meteen door met deel 2; de donkere kroon. En er zijn nog veel meer vervolgingen. Ik kan nog even door.

Nooit meer een zelfhulpboek van Dominique Haijtema

Ik heb dit jaar ook meerdere luisterboeken geluisterd. Maar deze is het vermelden waard. Heerlijk boek. Goudeerlijk. Een best pittig verhaal, maar niet melodramatisch. Het is haar eigen verhaal, over depressie, over epilepsie en PTSS. Ze is zelf onder andere psychologe. Op een gegeven moment zegt ze ‘iets weten maar niet doen’. Je kunt zoveel boeken lezen, maar als je er niets mee doet, waarom lees je het dan. Hoe waar….

Women van Lucy Woesthoff

Dit boek heb ik ook geluisterd, tijdens het wandelen. Zij schrijft over haar verhaal. Heel eerlijk en oprecht. Omdat ik het luisterde en ze het zelf insprak, is het nog persoonlijker en ben je nog meer verbonden met haar verhaal. Ik vind het geen zelfhulpboek, maar toch leer je van wel van haar lessen, haar woorden. Een boek voor alle vrouwen, over vrouw zijn, moederschap, onzekerheid, ouder worden, over voor jezelf opkomen, over haar connectie met Guusje.

Leestips

  • Lees je ook graag met een e-reader? Ik heb al een tijdje een kobo. Deze is vrij klein en heel licht. Wat ik fijn vind is dat ik zonder licht kan lezen in een donkere kamer. En de lettertype kun je aanpassen. Helemaal naar je eigen smaak.
  • Daarnaast heb ik sindskort een kobo plus abonnement. Met dit abonnement zijn er vele boeken die je ‘gratis’ kunt lezen. Maar ook luisteren. Zo kun je nog makkelijker een boek eens uitproberen.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van een stapel om link naar artikel te pinnen op pinterest

Misschien vind je dit ook leuk?

Klik op afbeelding om naar mijn gelezen boeken in 2019 te gaan
Klik op afbeelding om naar mjin gelezen boeken in 2018 te gaan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.