Kokos-pompoensoep

Kokos-pompoensoep

In de herfst en winter is de pompoen volop verkrijgbaar. Een echt seizoen product. Dit betekent dat het duurzaam is en vaak ook goedkoper. Een lekkere pompoensoep wordt hier dan regelmatig gemaakt. Vandaag maakte ik hem met kokosmelk, heerlijk romig.

Recept kokos-pompoensoep

Dit heb je nodig:

  • 1 flespompoen
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • 1/2 el gember (uit potje, of duim gember fijn gesneden)
  • 1 el droge koriander kruiden
  • eventueel peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de flespompoen in grote stukken, een stuk of 6 is genoeg. Schraap de pitten eruit met een lepel. Snij ook de ui door de helft. De ui, knoflook en flespompoen gaan op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olie. Dit gaat voor 25 minuten in de oven.

Als de pompoen zacht gebakken is in de oven, gaan we de soep afmaken in de pan. Eerst wat olie in een grote pan, de ui, knoflook (zonder de velletjes) en gember een paar minuten bakken. Daarna de in kleine stukken gemaakte pompoen erbij. Voeg nu ook de kokosmelk en koriander erbij en warm nog even door.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

kruidige pompoensoep met feta
Pompoensoep met feta
soep van bloemkool en pastinaak
Bloemkool en pastinaaksoep
Pompoensoep met linzen

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.