Kokos-pompoensoep

Kokos-pompoensoep

In de herfst en winter is de pompoen volop verkrijgbaar. Een echt seizoen product. Dit betekent dat het duurzaam is en vaak ook goedkoper. Een lekkere pompoensoep wordt hier dan regelmatig gemaakt. Vandaag maakte ik hem met kokosmelk, heerlijk romig.

Hoe maak je de kokos-pompoensoep?

Dit heb je nodig:

Kantoor en schoolKantoor en school
  • 1 flespompoen
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • 1/2 el gember (uit potje, of duim gember fijn gesneden)
  • 1 el droge koriander kruiden
  • eventueel peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de flespompoen in grote stukken, een stuk of 6 is genoeg. Schraap de pitten eruit met een lepel. Snij ook de ui door de helft. De ui, knoflook en flespompoen gaan op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olie. Dit gaat voor 25 minuten in de oven.

Als de pompoen zacht gebakken is in de oven, gaan we de soep afmaken in de pan. Eerst wat olie in een grote pan, de ui, knoflook (zonder de velletjes) en gember een paar minuten bakken. Daarna de in kleine stukken gemaakte pompoen erbij. Voeg nu ook de kokosmelk en koriander erbij en warm nog even door.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

kruidige pompoensoep met feta
Pompoensoep met feta
soep van bloemkool en pastinaak
Bloemkool en pastinaaksoep
Pompoensoep met linzen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.