Gepofte zoete aardappel met bruschetta

Gepofte zoete aardappel met bruschetta

Een gepofte zoete aardappel op de barbecue hoort er bij ons bij. Gewikkeld in aluminiumfolie en, als de barbecue net aan staat, gaat het meteen tussen de kolen. Een beetje room en bruschetta maakt het wel af.

Recept gepofte zoete aardappel met bruschetta

Dit heb je nodig:

  • Zoete aardappels, hou 1 kleine per persoon aan
  • zure room
  • voor de bruschetta: tomaatjes, kleine rode ui, 1 knoflookteen, blaadjes basilicum en extra vierge olijfolie

Per 3 of 4 zoete aardappel gebruik je ongeveer een klein bakje trostomaatjes of romaatjes van 250 gram. Snij de tomaatjes fijn. Laat de pitjes en sap weg. Snij ook de rode ui heel fijn. Meng de ui en tomaatjes met de geperste knoflookteen en een goede scheut olijfolie. Zet dit apart tot de zoete aardappel klaar is.

De zoete aardappel maak je schoon, dit doe ik altijd met de afwasborstel. Pak ze in in aluminiumfolie. Geen aluminiumfolie? Je kunt hem ook rechtstreeks op het rooster leggen en regelmatig te draaien. Beide manieren is dezelfde tijd, zo’n 40-45 minuten. Even erin prikken en je weet of ze zacht zijn van binnen.

Snij ze open en leg wat zure room en de bruschetta met basilicum in de zoete aardappel. Heerlijk!

Om te bewaren op Pinterest:

gepofte zoete aardappel met bruschetta

Misschien vind je dit ook lekker?

portobello met tomaat en mozzarella in een aluminium schaaltje
Mexicaanse tortilla met zoete aardappel
Tortilla met zoete aardappel

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Linzensalade met feta

Linzensalade met feta

Deze linzensalade is een salade die goed vult. Eet hem als lunch of als bijgerecht bij de barbecue of buffet. In linzen zitten lekker wat vezels, maar ook zink en B-vitamines. Koop je ze gekookt, koop ze dan in een glazen pot. En spoel ze […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.