Pulled champignons

Pulled champignons

Pulled pork heb ik al eens vervangen met een pulled chicken. Maar met pulled mushrooms – of gewoon champignons – heb je hem meteen vegetarisch vervangen. Ik mis ook totaal niet het vlees. Beleg het op een wrap of Libanees broodje, en je hebt een best makkelijke maaltijd. Veel makkelijker als de pulled pork. De champignons gaan in de oven. Later scheur je ze en bak je ze wat met saus en kruiden in de pan en klaar ben je.

Recept pulled champignons

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 400 gram champignons, zoals kastanje, oesterzwammen en portobello
  • 1 rode ui
  • 1 tl paprikapoeder (liefst gerookt)
  • 1 scheut sojasaus
  • 1 tl sambal of beetje ketchup
  • (volkoren) Libanees brood of wraps
  • Voor erbij: sla en tomaatjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de champignons schoon met een keukenpapier en snij hun kontjes eraf. Doe deze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 25 minuten gaar en bruin. Dep ze droog met een keukenpapier en scheur ze in repen. Bij de oesterzwammen lukt dit met je handen. Bij de kastanje champignons en portobello’s snij ik ze in plakjes of stukjes.

Snij de rode ui fijn en bak in wat olie in een koekenpan. Voeg nu de champignons toe en bak een paar minuten. Voeg daarna de paprikapoeder, sambal of ketchup en sojasaus toe en bak nog een paar minuten door. Verwarm de Libanees brood of wraps voor en beleg ze met sla en tomaatjes en de pulled champignons.

Met deze hoeveelheid beleg je 4 wraps.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van recept om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

pan chili con carne
Chili con Carne – voor 2 dagen
eenpan romige pasta
Eenpansgerecht vega romige pasta


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.