Spinazie-feta filodeegpakketje

Spinazie-feta filodeegpakketje

Filodeeg vind ik heerlijk om mee te werken. Vooral voor een quiche. Veel minder calorieën dan bladerdeeg, en voldoende om alles bij elkaar te houden. Zo ook bij dit gevulde pakketje. Spinazie en feta kende ik al als een heerlijke combinatie. En dan nog eieren erbij – om alles bij elkaar te houden -, meer is er niet nodig. Zo simpel kan het zijn.

Recept spinazie – feta filodeegpakketje

Dit heb je nodig:

  • 250 gram gehakte spinazie uit de vriezer
  • 150 gram feta
  • 5 plakken filodeeg
  • 3 eieren
  • beetje peper

Haal de spinazie en filodeeg op tijd uit de vriezer. Leg de filodeeg onder een lichtvochtige theedoek. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken in een vergiet. Druk echt alle vocht er uit. Klutst de eieren. Meng de spinazie met de eieren en peper. Hou een beetje geklutste ei apart om later te gebruiken voor op de filodeeg. Verkruimel daarna de feta door de spinazie.

Leg de filodeeg neer. Begin onder met 1 laagje in een rechthoek, in zijn lengte. Leg daarop de andere 4 lagen in de breedte neer, aan beide kanten 2. In het midden gaat nu het spinaziemengsel. Het vocht wat er nog uitloopt, haalde ik voor de zekerheid weg met een keukenpapiertje. Drapeer de filodeeg terug over de spinazie. Het filodeeg smeer je nog in met het geklutste ei. Dit gaat voor 25 minuten in de oven.

Lekker met een salade, en/of wat zoete aardappel. Het pakketje in plakjes kan ook prima bij een buffet, zoals met Pasen.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van recept om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Griekse salade met warme feta
Quiche met spinazie en zoete aardappel
Eitje in filodeeg

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.