Tips en adviezen voor deze vervelende zwangerschapskwaaltjes

Tips en adviezen voor deze vervelende zwangerschapskwaaltjes

Een zwangerschap is een unieke gebeurtenis. Voor velen een hele fijne tijd. Maar het vraagt wel heel wat van je lichaam. Je kunt best last hebben van zwangerschapskwaaltjes.

Ik loop de meest voorkomende kwaaltjes met je door en vertel je wat je er tegen kunt doen.

De 8 meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes

1. Misselijk

Een van de meest voorkomende kwaaltjes is misselijkheid. En vooral in de eerste 3 maanden. Wat helpt? Maak gemberthee. Ook vitamine B6 kan misselijkheid tegengaan. In de ochtend meteen al misselijk? Eet dan iets – een beschuitje of banaan – voordat je je bed uitstapt.

2. Kramp ‘s nachts

Naast voldoende drinken en beweging, helpt extra magnesiuminname via supplementen -magnesium tauraat- ook. Kijk onderin voor een kortingscode voor goede orthomoleculaire supplementen.

3. Obstipatie

Het hormoon progesteron zorgt er tijdens de zwangerschap voor dat de baarmoeder zich niet gaat samentrekken. Een nadeel van dit hormoon is dat het ook vocht vasthoudt. Met obstipatie of zelfs aambeien tot gevolg. Extra vezels en veel water of kruidenthee drinken, kan dit verhelpen. Ook is het mogelijk om psylliumvezels voorzichtig te gebruiken.

4. Aambeien

Aambeien, dat wil niemand, en je kunt het voorkomen door obstipatie te voorkomen. Daar is het namelijk een gevolg van. Toch last? Het drinken van vloeibaar silicium zoals SilSolutions (verkrijgbaar via Vitakruid) is aan te raden; dat versterkt het bindweefsel.

5. Striae

Striae zijn de striemen op de buik of borsten die geen enkele zwangere vrouw wil. Het is wel een onschuldige aandoening, en je kunt het zoveel mogelijk proberen tegen te gaan door de huid in te smeren met cacaoboter en silicium in te nemen.

6. Blaasontsteking

Een blaasontsteking komt tijdens de zwangerschap vaker voor doordat de urineleiders in deze periode wijder openstaan. Ook is de blaaswand slapper en wordt de blaas niet altijd goed leeg geplast. Antibiotica zijn niet aan te raden tijdens de zwangerschap. Deze breken namelijk de darmflora af. Maar het is ook zeker niet wenselijk om te lang te wachten op een antibiotica. Daarom is het verstandig om – als je vaker blaasontsteking hebt – preventief D-mannose te slikken (verkrijgbaar bij Vitakruid). D-mannose hecht zich aan de bacterie, die daarna uitgeplast wordt. Deze manier is wel 50x effectiever dan cranberry’s, die ook veel gebruikt worden bij een blaasontsteking. Toepassing: meteen als je het voelt aankomen, begin je elke 2 uur met een capsule. Dit kun je 2 à 3 dagen volhouden, daarna 3x daags 1 capsule. Regelmatig last van een blaasontsteking? Neem dan preventief 1 capsules per dag.

Kijk eens bij Vitakruid voor goede, orthomoleculaire supplementen. Je krijgt 10% korting via de code ‘gezondgezin‘. Meer lezen over welke supplementen je nodig hebt?

7. Maagzuur

Komt tijdens de zwangerschap vaker voor doordat de maag in de verdrukking komt door het groeien van je kindje. Daar is niets tegen te doen, maar wat extra aandacht voor de spijsvertering kan helpen.

  • Kauw dus extra goed, eet met aandacht, ga er ook rustig voor zitten.
  • Eet daarnaast niet te vet en let op hoe je reageert op uien en knoflook. Wellicht is het verstandig deze etenswaren even te laten staan.

Tip: rauwe havervlokken remmen meteen maagzuur bij acute klachten.

8. Zwangerschapsvergiftiging

Ook wel bekend als pre-eclampsie. Dit is een combinatie van een te hoge bloeddruk, vochtophoping en eiwitverlies via de urine. Het wordt veroorzaakt door een hoge bloedsuikerspiegel en een overschot aan omega-6-vetzuur. Dit kun je proberen te voorkomen door de snelle koolhydraten (koek/snoep) en kant-en-klare voeding te laten staan. Eet gezond en kook zoveel mogelijk zelf en vers.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook interessant?

dromenvanger in een bos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.