Hoe maak je groentebouillon van groenteafval?

Hoe maak je groentebouillon van groenteafval?

Tuurlijk, je kunt groentebouillon maken van verschillende groenten, in een pan en lekker koken. Of maak zelf bouillonpoeder. Ook erg lekker in de pasta. Vandaag deel ik hoe je bouillon maakt van groenteafval.

Wat een efficiĆ«nte manier om je afval te gebruiken! Hoe doe je het? Elke keer als je een schil van de ui of schillen en het kontje van de aubergine en courgette over hebt, stop je het in een grote diepvries zak of bak. Kruiden die je over hebt van een plantje, doe je er ook bij. En vul elke keer bij. Wat mij betreft kunnen alle soorten groenten in de zak. Let wel op bij de kruiden, ik zou het houden bij tijm, rozemarijn en basilicum. Wel was ik alle groenten en kruiden voordat ik ze in de bak voor de vriezer stop.

Recept voor groentebouillon

Ingrediƫnten:

  • zak vol met groenten en kruiden afval

Heb je een mooie zak vol met groenten afval, dan kun je aan de slag. De zak groenten met genoeg water zodat ze onder water staan, gaat in een soeppan.

Kook dit een uur. Niet langer, dan word het te sterk. Proef ook tussendoor of het al sterk genoeg is. Giet de groenten af, en laat de bouillon afkoelen. Doe de bouillon in ijsblokjesvorm en in de vriezer. Een dag later kun je ze over hevelen in een apart bakje. Haal er elke keer 1 of 2 blokjes uit als je soep of een saus maakt.

Inspiratie nodig voor soepen? Kijk hier eens.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest


1 thought on “Hoe maak je groentebouillon van groenteafval?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.