Kokos- Bananenbrood

Kokos- Bananenbrood

Bananenbrood. Een heerlijk tussendoortje, maar ook ideaal als lunch gerecht. Je hoeft er alleen wat roomboter op te doen, en je hebt een lunch! Bananenbrood is al een tijdje een hype. Nu doe ik niet zo aan hypes, behalve als ik het gewoon wel erg lekker vind.

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik wat sceptisch was tegenover bananenbrood. Ik heb een tijdje het idee gehad dat ik teveel banaan at. Bananen bevatten suikers, natuurlijke suikers, maar toch. Het blijven suikers voor je lichaam. Inmiddels ben ik er achter dat ik dan liever die banaan eet, met zijn vitamines en mineralen, dan een tussendoortje zoals een koek met nog meer suikers. Eet je 2 boterhammen voor de lunch, dan eet je nog geen hele banaan. Dus het valt allemaal wel mee.

Hoe maak je het kokos- bananenbrood?

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 2 grote eieren
  • 4 el kokosolie
  • 4 el yoghurt
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 100 gram kokosmeel
  • 100 speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • beetje zout
  • 3-4 el kokosrasp

Verwarm de oven voor op 180 C.  Meng de droge ingrediënten met elkaar, dus de meel, bloem, zout, vanille en bakpoeder. Meng de ‘natte’ ingrediënten met elkaar, de bananen, eieren, kokosolie en yoghurt in een blender tot een smeuïg geheel. De kokosolie kun je zonder te smelten bij de bananen – ei mengsel doen.

Voeg de natte ingrediënten bij de droge in een kom en goed mengen. Als laatste meng je de kokosrasp erdoor heen. Dit alles gaat in een cakevorm. Nu kun je er ook muffins van maken of een  andere vorm.

Het bananenbrood gaat in de 35 minuten in de oven.

Om te pinnen:

Kokos bananenbrood

Misschien vind je dit ook lekker?

recept voor notenkoek uit de oven
Notenkoek
Muffins met citroen en chiazaad
Muffins met citroen en chiazaad
Chocolade bananenbrood
Chocolade bananenbrood


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.