Pizzakerstboom op een stokje

Pizzakerstboom op een stokje

Kerst staat voor veel mensen voor een uitgebreid ontbijt met het gezin en gezellig eten met de familie. Maak je een kerstbuffet, dan is deze pizzakerstboom zeker een aanrader voor de kinderen. Maak de pizzabodem zo dun mogelijk, met tomatensaus, mozzarella en ham. De ham houdt de tomaten saus bij elkaar. Hij snijdt alleen wel iets lastiger. Gebruik dan een scherp mes.

Recept pizzakerstboom op een stokje

Dit heb je nodig:

  • Pizzadeeg
  • Passata di pomodoro
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100-125 gram mozzarella
  • Satestokken
  • eventueel serranoham

Zet een paar uur van te voren de satestokken alvast in een glas met water. Dit zorgt ervoor dat er geen splinters in je pizza komen. Maak je de pizzadeeg zelf? Zie hier het recept. Zorg er alleen voor dat het niet te droog genoeg is. En maak de pizzadeeg in een rechthoek.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Gebruik je een kant en klare plaat pizzadeeg? Zorg er wel voor dat je de bodem met de deegroller uitrolt. Zelf heb ik de pizzabodem op zich nog best dik. Als je hem iets dunner maakt heb je een hogere boom met meer lagen.

Snij de rechthoek pizzabodem door de midden, op de lange kant. De ene helft ga je beleggen met wat passata di pomodoro en Italiaanse kruiden. Niet teveel. Daarop mozzarella in plukjes of plakjes. Gebruik niet teveel, het kan anders eruit lopen. Maar ja, hoe erg is dat eigenlijk. Liever iets te veel dan te weinig. Je kunt er nog een plakje serranoham op leggen.

Daarna gaat de 2e pizzadeeg laag over deze laag. De lange kant snij je nu in lange repen. Ik had zelf zo’n 6 repen. Maar 8 kan ook. Nu maak je een torentje (of eigenlijk boom) van de repen. Begin onderop met een klein stukje, en draai hem elke keer. Eerst het langste stuk, daarom iets kleiner en bovenop weer een klein stukje. Daarna leg je de boom neer en doet er een stokje door.

Dit gaat de oven in voor 15, hooguit 20 minuten. Dat ligt eraan hoe dik de pizzalaag is.

kerstboom pizza op een stokje op een bakplaat

Je kunt er nog een cherry tomaatje op de boom doen. Dan is het net een piek.

Om te bewaren op Pinterest:

kerstboompizza op een stokje om te bewaren op pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Afbeelding van pita pizza met link naar recept
Pita Pizza’s
Spaanse gehaktballetjes in rode saus


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.