vega burger met kidneybonen en linze

Vegetarische burger van kidneybonen en quinoa

Vandaag een nieuw recept voor een vegetarische burger, deze keer van kidneybonen en quinoa. Een dagje vegetarisch, niet omdat ik vegetarisch ben maar omdat ik niet elke dag vlees wil eten. En omdat het lekker is! Ik zocht een recept voor een vega burger met bonen. Vaak haal ik vooral inspiratie op uit bestaande recepten en meng ik vele recepten tot 1 nieuw recept, maar dit recept heb ik gewoon helemaal op 1 op 1 gevolgd. Nou ja, behalve de zwarte bonen, die heb ik vervangen met kidney bonen.

Hoe maak je de vega burger van kidneybonen?

Ingrediënten voor 4 burgers:

  • 1 glazen pot kidney bonen
  • 100 gram quinoa
  • 1 el grove mosterd
  • 3 dadels
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn

Kook de quinoa volgens de verpakking en totdat hij droog is. Giet de kidneybonen af en spoel ze goed af. Snij de dadels al in wat kleinere stukken. Voeg nu alle ingrediënten in een keukenmachine en laat het goed mengen.  Maak er 4 gelijke burgers van en bak ze op een rustig vuurtje zo’n 8 minuten.

Doe ze op een volkoren broodje of pita broodje. Met sla, spinazie, komkommer en/of tomaatje. En leg hem op zelf gemaakte hummus. Zie hier voor het recept van de hummus.

Om te pinnen:

vega burger met kidneybonen op een pitabroodje

Misschien vind je dit ook leuk?

4 vega burgers

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.