hamburger op een broodje

Zelf hamburgers maken

Zelf je eigen hamburger maken. Ik kocht vroeger ook gewoon kant en klaar hamburgers, en daar is ook niet veel mis mee. Eenmaal zelf gemaakt merk je wel echt verschil in smaak. En je kunt er elke keer andere kruiden of extra ingrediënten in doen. Helemaal naar eigen wens. Zelf eet ik liever geen varkensvlees, dus gebruik ik ook geen half om half gehakt maar rundergehakt.

Hoe maak je zelf hamburgers?

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 a 2 el kruiden, naar eigen smaak (bijv Baharat van Jonnie Boer)
  • peper

Meng het gehakt met de fijn gehakte ui en knoflook, en het ei en de kruiden. Ik gebruik geen paneermeel, dat vind ik gewoon niet zo gezond. Je merkt daaraan alleen dat ze iets makkelijker uit elkaar vallen als ze gesneden worden.

De truc is om niet eerst een bal te maken, maar meteen een schijf. En niet te hard drukken en kneden. Laat de hamburger lekker losjes. Gebruik een hamburger pers (pers niet te hard!), of gebruik iets anders. Ik gebruikte een deksel. Huishoudfolie op de deksel, daarin het gehakt en je hebt een mooi gevormde hamburger!!

Nu alleen nog op de barbecue of grill tot ze gaar zijn.

IMG_2205

IMG_2209

 

IMG_2220

Om te pinnen:

hamburger op een broodje

Misschien vind je dit ook lekker?

Vega burger met pompoen
Vega burger met pompoen
Bietenburger op pitabroodje
recept voor wrap met halloumi en groenten
Wraps met groenten en halloumi

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.