Zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken

Zelf je eigen hamburger maken. Ik kocht vroeger ook gewoon kant en klaar hamburgers, en daar is ook niet veel mis mee. Eenmaal zelf gemaakt merk je wel echt verschil in smaak. En je kunt er elke keer andere kruiden of extra ingrediënten in doen. Helemaal naar eigen wens. Zelf eet ik liever geen varkensvlees, dus gebruik ik ook geen half om half gehakt maar rundergehakt.

Recept om zelf hamburgers te maken

Dit heb je nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 a 2 el kruiden, naar eigen smaak (bijv Baharat van Jonnie Boer)
  • peper

Meng het gehakt met de fijn gehakte ui en knoflook, en het ei en de kruiden. Ik gebruik geen paneermeel, dat vind ik gewoon niet zo gezond. Je merkt daaraan alleen dat ze iets makkelijker uit elkaar vallen als ze gesneden worden.

De truc is om niet eerst een bal te maken, maar meteen een schijf. En niet te hard drukken en kneden. Laat de hamburger lekker losjes. Gebruik een hamburger pers (pers dan niet te hard!), of gebruik iets anders. Ik gebruikte een deksel. Huishoudfolie op de deksel, daarin het gehakt en je hebt een mooi gevormde hamburger.

Nu alleen nog op de barbecue of grill tot ze gaar zijn.

Maak je broodje hamburger af met een volkoren broodje, tomaat, sla, komkommer of augurk.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding van broodje hamburger om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

mini hamburgers
Mini hamburgers
Mexicaanse tortilla met zoete aardappel
Mexicaanse tortilla met zoete aardappel
recept voor wrap met halloumi en groenten
Wraps met groenten en halloumi

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Linzensalade met feta

Linzensalade met feta

Deze linzensalade is een salade die goed vult. Eet hem als lunch of als bijgerecht bij de barbecue of buffet. In linzen zitten lekker wat vezels, maar ook zink en B-vitamines. Koop je ze gekookt, koop ze dan in een glazen pot. En spoel ze […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.