Cheesy risotto met broccoli

Cheesy risotto met broccoli

Romige risotto is heel kindvriendelijk. Lekker smeuïg en romig van smaak. Gelukkig is broccoli ook een groente wat veel kinderen lusten. En wij zelf ook toch? Risotto is niet de meest gezonde pasta maar wel lekker! En joh, soms mag dat ook wel eens.

Hoe maak je cheesy risotto?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200-250 gram risottorijst
  • 1 ui
  • grote stronk broccoli
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 50-100 gram Parmezaanse kaas

Maak de broccoliroosjes klein. Snij de stronk in kleine blokjes. Hoe klein, is aan jou. Snij een ui heel fijn. Zet 2 pannen klaar. In de ene pan maak je de bouillon klaar. In de andere pan kook je water. Zodra deze kookt, voeg je de blokjes stronk toe. Na 3 minuten voeg je de roosjes toe. Na 5 minuten zijn ze voldoende gekookt.

In de tussentijd bak je de ui in een wokpan met wat olie aan. Voeg nu de risotto toe en laat ze een paar minuten mee bakken. Voeg nu wat bouillon toe in de wokpan. Blijf bij de pan, en roer regelmatig door. Is de bouillon opgenomen door de rijst, voeg dan weer bouillon toe. Zo ben je 20 minuten bezig met de risotto. Op het laatst meng je de broccoli en kaas in de wokpan.

Vegetarisch? Gebruik dan groentebouillon!

Cheesy risotto met broccoli

Misschien vind je dit ook lekker?

mexicaans in één pan
Mexicaans in één pan
risotto chorizo
Rode risotto
Linzenovenschotel op een bordje
Linzenovenschotel met zoete aardappel puree


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.