Bakplaat met aardappel, groenten en zalm

Bakplaat met aardappel, groenten en zalm

Een makkelijke maaltijd is niet perse een snelle maaltijd. Deze bakplaat vol met groenten, aardappelen en zalm is zo gemaakt, en daarna laat je de oven zijn werk doen. Zo’n bakplaat recept of traybake is erg populair en dat snap ik wel. Zeker als je wel tijd hebt dan hoef je alleen wat te snijden en hup de oven in. Ideaal dus.

Recept voor bakplaat met aardappel, groenten en zalm

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 750 gram aardappelen
  • 2 zalmmoten
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 el tijm
  • viskruiden of peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Gebruik je biologische aardappelen, dan kun je ze prima met schil gebruiken. Meng de aardappelen met wat olie en doe ze op bakplaat met bakpapier. Dit gaat 10 minuten in de oven.

Snij nu de andere groenten, de ui, wortel en courgette gaat in halve manen en de paprika in reepjes. Meng ze in een bak met de tijm en wat olie en hussel door elkaar. Stort dit na 10 minuten oventijd tussen de aardappelen. Zet de oven weer voor 20 minuten aan. Na zo’n 10 minuutjes even de boel omscheppen. Na 20 minuten oventijd gaat de zalm op de groenten en aardappelen. Wrijf er wat olie op, en wat viskruiden of peper over de zalm. De bakplaat gaat nu nog 10 minuten in de oven. Voor een lekker krokant laagje kun je na de 10 minuten de ovengril nog even een paar minuten aanzetten. Haal dan wel de zalm er alvast uit, deze wordt anders te droog.

Om te bewaren op Pinterest:

Bakplaat met aardappel, groenten en zalm

Misschien vind je dit ook lekker?

plaattaart broccoli serranoham
plaattaart broccoli serranoham
kabeljauw met groenten uit de oven
kabeljauw met groenten uit de oven
quiche met zalm en pesto
quiche met zalm en pesto

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.