Ovenschotel met artisjok, rode groenten en ei

Ovenschotel met artisjok, rode groenten en ei

We hebben niet altijd zin om te koken, maar wel tijd. Dus tijd om die oven zijn werk te laten doen, en daarvoor alleen groenten snijden en kort bakken? Klinkt goed he. Artisjok vind ik een groenten die veel mensen te weinig gebruiken. Onterecht. Het heeft een heerlijke, zurige smaak. Misschien dat niet ieder kind het meteen lekker vind, maar het is ook een kwestie van wennen. Het is bron van ijzer, kalium en fosfor. En afwisseling in al die soorten groenten, dat willen we. Zo krijg je toch de meeste en verschillende vitamines en mineralen binnen. 

Hoe maak je de ovenschotel met artisjok, rode groenten en ei?

Ingrediënten voor 3-4 personen:

 • 100 gram pancetta
 • 4 eieren
 • 6 tomaten
 • 1 rode (punt) paprika
 • Pot artisjokharten
 • 1 ui
 • 2 knoflooktenen
 • half bosje bladpeterselie
 • eventueel rode peper

Snij de tomaten in hun kruin in. Leg ze in een bak heet water. Snij in de tussentijd de ui, paprika en knoflook fijn. Bak eerst de gesneden pancetta in wat olie. Voeg daarna de ui toe, en later de paprika en knoflook. Haal de tomaten uit het hete water en haal het velletje eraf. De tomaten kunnen nu, zonder te snijden, in de pan. Druk de tomaten een beetje plat. Voeg de gesneden peterselie toe en bak een paar minuten zodat de tomaten nog wat meer uit elkaar vallen. Voeg nu de artisjokken in stukken toe.

Verwarm de oven voor op 180C. In een ovenschaal gaat het groenten mengsel. Maak 4 kuiltjes en breek erboven het ei.

De ovenschotel gaat voor 15-20 minuten in de oven.

Vegetarisch? Laat de pancetta achterwege. Voor de snelle versie vervang je de tomaten met kant en klare tomatenblokjes.

Om te pinnen:

Ovenschotel met artisjok, rode groenten en ei

Misschien vind je dit ook lekker?

quiche met zalm en groene groenten
Quiche van filodeeg met zalm
frittata zoete aardappel
Frittata met zoete aardappel
Ovenschotel gehaktballetjes en nacho chips met groenten (2)
Ovenschotel met gehaktballen, groenten en nacho chips

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]2 thoughts on “Ovenschotel met artisjok, rode groenten en ei”

  • Beste Antoinette, goede vraag! Maar het is voor 3-4 personen, ik heb het meteen aangepast. Het ligt er natuurlijk aan of het grote eters zijn of kinderen. Heb je echt grote eters, dan kun je altijd nog wat extra groenten toevoegen. Groet Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.