Stoofpeertjes (kidsproof)

Stoofpeertjes (kidsproof)

Stoofpeertjes zijn het lekkerste bijgerecht wat je kunt maken met de kerst, of Pasen, of gewoon altijd. Stoofpeertjes worden vaak gestoofd in rode wijn of port. Als je met kinderen eet, wil je dit liever niet. Ik gebruikte daarom limonadesiroop, de AH biologisch limonadesiroop zwarte bes om precies te zijn.

Recept stoofpeertjes

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo gieser wildeman
  • 500 ml zwarte bes limonadesiroop
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels
  • citroenrasp

Schil de stoofperen. Heb je grote peren, snij ze dan in vieren en haal het klokhuis eruit. Heb je kleine peertjes, dan kun je ze heel laten. Schil ze, laat het steeltje zitten en haal een stukje van de onderkant eraf. Je kunt zo ook een beetje van het klokhuis verwijderen.

Maak de limonadesiroop aan. Leg de peren in de limonadesiroop en leg de kaneelstokjes en kruidnagel erbij. Als je hele peertjes gebruikt, zorg dan dat de steeltjes boven de siroop uit komen. Laat de deksel op de pan en laat het op een laag vuurtje in een uurtje gaar koken. De stoofpeertjes kun je een dag van te voren maken en voor de maaltijd nog even opwarmen.

Stoofperen ken ik als een bijgerecht voor een uitgebreid kerstdiner. Maar je kunt ze ook eten als toetje, met wat kaneel of vanille ijs.

Om te bewaren op Pinterest:

Misschien vind je dit ook lekker?

Aardappelsalade

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.