Aardappelsalade

Aardappelsalade

Ik zeg je eerlijk, ik ben niet gek op aardappelen. Nou ja, eigenlijk wel op gebakken aardappelen, maar deze laten je bloedsuikerspiegel behoorlijk stijgen, dus eet ik niet zo vaak. En gewone gekookte aardappelen vind ik niet zo lekker.

Het verhogen van de bloedsuikerspiegel wordt veroorzaakt door de zetmeel in de aardappel. Maar goed nieuws, 24 uur na het koken van de aardappel is de zetmeel in de aardappel resistent geworden. Dat betekent dat het bestand is tegen de verhoging van de bloedsuikerspiegel.

En wie houdt er nou niet van een aardappelsalade. Die in de supermarkt vind ik meer mayonaise dan aardappel en dat vind ik erg jammer. Door de salade zelf te maken kun je hem een stuk gezonder maken. En zelf maken is toch veel leuker. Je kookt een dag van te voren dus de aardappel, eventueel al in schijven. De dag daarna is het alleen wat mengen voor de saus, en je salade is klaar.

Recept aardappelsalade

Dit heb je nodig:

  • 500 gram stevige aardappelen
  • half bosje bosui
  • 1 el mosterd
  • 3 el yoghurt
  • 2-3 zure augurken
  • 50 gram dopererwten
  • Eventueel cottage cheese

Kook de aardappelen een dag van te voren in 20 minuten, met schil. Ze kunnen dus in plakken, stukken of zelfs in zijn geheel gekookt worden.

Snij de bosui fijn en de augurken in kleine plakjes. Gebruik je dopererwten uit de vriezer? Ontdooi ze dan in een glas heet water voor een minuutje. Meng alles met de yoghurt, mosterd en 1 el azijn uit de augurkenpot.

Wat romiger? Voeg dan 50 of 100 gram cottage cheese toe.

De aardappelsalade blijft nog 1 of 2 dagen goed in de koelkast. Deze aardappelsalade doet het erg goed bij de barbecue.

Om te bewaren op Pinterest:

aardappelsalade

Misschien vind je dit ook lekker?

Zoete aardappel - andijviestamppot (1)
Zoete aardappel andijvie stamppot

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Linzensalade met feta

Linzensalade met feta

Deze linzensalade is een salade die goed vult. Eet hem als lunch of als bijgerecht bij de barbecue of buffet. In linzen zitten lekker wat vezels, maar ook zink en B-vitamines. Koop je ze gekookt, koop ze dan in een glazen pot. En spoel ze […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.