Aardappelsalade

Aardappelsalade

Ik zeg je eerlijk, ik ben niet gek op aardappelen. Nou ja, eigenlijk wel op gebakken aardappelen, maar deze laten je bloedsuikerspiegel behoorlijk stijgen, dus eet ik die liever niet. Gewone gekookte aardappelen vind ik niet zo lekker. De bloedsuikerspiegel stijgt ook van gekookte aardappel, hoewel wel minder dan gebakken aardappel.

Het verhogen van de bloedsuikerspiegel wordt veroorzaakt door de zetmeel in de aardappel. Maar goed nieuws, 24 uur na het koken van de aardappel is de zetmeel in de aardappel resistent geworden. Dat betekent dat het bestand is tegen de verhoging van de suikerspiegel.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hoe maak je de aardappelsalade?

Ingrediënten:

  • 500 gram stevige aardappelen
  • half bosje bosui
  • 1 el mosterd
  • 3 el yoghurt
  • 2-3 zure augurken
  • 50 gram dopererwten

Kook de aardappelen een dag van te voren in 20 minuten, met schil. Ze hoeven dus nog niet in stukken. Omdat je ze eerder kookt is de zetmeel nu resistent en stijgt je bloedsuiker niet zo snel.

Snij de bosui fijn en de augurken in kleine plakjes. Gebruik je dopererwten uit de vriezer? Ontdooi ze dan in een glas heet water voor een minuutje. Meng alles met de yoghurt, mosterd en 1 el azijn uit de augurkenpot.

Wat romiger? Voeg dan 50 of 100 gram cottage cheese toe.

De aardappelsalade blijft nog 1 of 2 dagen goed in de koelkast.

Lekker bij de barbecue.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om te bewaren op Pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

Zoete aardappel - andijviestamppot (1)
Zoete aardappel andijvie stamppot

Soortgelijk

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Verfrissende juice van watermeloen, druiven en limoen

Deze juice met watermeloen, druiven en limoen maak je in de slow juicer of sapcentrifuge. De witte druiven en limoen maken hem verfrissend lekker. Maar niet te zuur, kinderen zullen dit drankje ook lekker vinden!

Griekse salade met warme feta

Griekse salade met warme feta

Een Griekse salade eten we in de zomer bijna wekelijks. Lekker bij een stukje vis. Maar ook zeker bij de barbecue. Op de barbecue leg ik dan de feta zodat hij heerlijk warm is. Dit is echt zo’n lekkere variant van de Griekse salade. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.