Rendang met sajoerboontjes

Rendang met sajoerboontjes

Je kent ze wel, de pakjes boemboe van rendang vlees of sajoer boontjes. Lekker makkelijk, maar eigenlijk weet je ook dat zelf gemaakt gezonder is en stiekem nog eens veel lekkerder. Daarom vandaag het recept voor home made rendang vlees met sajoerboontjes. Dit recept is genoeg voor een gezin, maar heb je grote eters maak dan iets meer.

Hoe maak je rendang met sajoerboontjes?

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de rendang
400 gr runderreepjes
2 tenen knoflook
2 uien
1 tl laos
1 el sambal
1 tl komijn
1 tl korianderzaad
1 tl kurkuma
2 blaadjes laurier
stukje verse gember, fijn gesneden
1 stengel sereh geplet in stukjes (of in een potje)
250 ml kokosmelk

Voor de sajoer boontjes
250 ml kokosmelk
1 ui
2 knoflook
500 gram sperziebonen
1 rode peper
1 tl trassie
1/2 tl komijn
1 tl laos

Erbij: Zilvervliesrijst

Zo maak je de rendang

Bak de rundreepjes in olie 2 minuutjes aan. Voeg de gesnipperde ui, de gehakte knoflook, de sambal en alle specerijen toe. Bak dit geheel goed verder aan tot het vlees net aan gaar is. Voeg de kokosmelk, de laurier, de sereh en de verse gember toe. Laat de rendang minimaal 1,5 uur zachtjes stoven. Verwijder de laurier voor het serveren. Serveer het stoofvlees met zilvervliesrijst en de sajoer boontjes.

Zo maak je de sajoer boontjes

Verwijder van de boontjes de puntjes, en halveer ze. Versnipper de ui, rode peper en knoflook. Fruit de ui, rode peper en knoflook in een pan. Voeg de specerijen toe en laat 1 minuutje meebakken. Voeg de kokosmelk, 150 ml water en de boontjes toe. Laat dit 15 tot 20 minuten inkoken.

Houden je kids ook (nog) niet van pittig eten, voeg dan de sambal later pas toe en laat de rode peper weg bij de sajoer boontjes.

Om te pinnen:

Rendang met sajoerboontjes

Misschien vind je dit ook lekker?

Bord bami
Bami
Nasi met kip
Nasi
linzencurry
Linzencurry

Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.