Pompoensoep

Pompoensoep

Ik hou van pompoen! Ik verwerk het in de soep, door de stamppot of als groenteschotel. Deze pompoensoep is lekker dik en ruikt heerlijk door de laurierbladen, komijn en de andere kruiden. Het is een heerlijk verwarmende soep in de winter. Maar waarom niet ook in de herfst, lente, zomer.

Ingrediënten voor 3 of 4 personen

  • 1 (fles)pompoen
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • duim stuk gember
  • 1 liter groentebouillon
  • pompoenpitten
  • kokosolie
  • Kruiden: 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1tl gemalen komijnzaad, 2 laurierbladeren, 2 kruidnagel en peper

500-350 pompoensoep IMG_0180

Hoe maken we de pompoensoep?

Maak de ui, knoflook en gember fijn. Was de pompoen en de wortel. Snijdt eerst de boven en onderkant van de pompoen eraf, snijd doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in stukken. Je kunt eventueel eerst de schil met een dunschiller verwijderen, indien het biologische pompoen is deze laatste stap niet noodzakelijk. Haal ook het kopje en kontje van de wortel af en snijd in stukken.

In de pan: Fruit de ui in wat kokosolie, doe na 2 minuten de knoflook en gember bij de ui. Bak dit ook nog even. Voeg de specerijen toe en roer goed om. Doe de pompoen en wortel in de pan, en vul aan met bouillon totdat alles onder staat. Voeg de laurierbladeren en kruidnagels toe en laat 15 minuten koken. Controleer of de pompoen en wortel gaar is. Verwijder de laurierbladeren en kruidnagels. Pureer alles met een staafmixer (gewoon in de pan). Breng op smaak met peper.

Schep de soep in een kom en strooi er 2 el pompoenpitten over, erg lekker als je die even roostert in een koekenpan zonder olie! Serveer met een speltbroodje.

Tip: een extra stap die het recept nog lekkerder maakt, is om de pompoen 20 minuten op 200ºC te roosteren in de oven.

 

 


Soortgelijk

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten (koolhydraatarm)

Dit recept voor ovenschotel met gehaktballetjes en groenten is heel veel. Heel kindvriendelijk, koolhydraatarm, met lekker veel groenten en makkelijk gemaakt. Ja, het moet even in de oven, maar je hebt het er zo in. Klinkt goed toch? Recept gehaktballetjes met groenten ovenschotel Dit heb […]

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Het Griekse gerecht Moussaka maakte ik vroeger met het bekende wereldgerecht pakje. Ja, dat is toch makkelijk. Maar hoe makkelijk is het om hem zonder pakje te maken. Zo dus. Je hebt wat kruiden nodig – welke wij standaard in huis hebben. Maar ook aardappelen, […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.