Overnight Oats

Overnight Oats

Foto’s van overnight oats cirkelen regelmatig rond op Facebook of instagram, maar heb jij hem wel eens gemaakt? Heel handig als je weinig tijd heb. ’s Avonds zet je de havermout met melk in de koelkast, de volgende dag alleen nog fruit toevoegen en je ontbijt is klaar.

Hoe maak je overnight oats?

Ingrediënten:

  • 50 gram havermout of havervlokken
  • 200 ml plantaardige melk
  • 2 el lijnzaad
  • 1 el chiazaad

Topping voor de dag erna:

  • Fruit, bijvoorbeeld banaan in plakjes, appel in stukjes, aarbeien, blauwe bessen, frambozen
  • kokosrasp
  • Pitten naar keuze

Meng de avond ervoor de havermout met de zaden. Meng het daarna goed met de melk. Dit gaat bedekt in de koelkast. Het maakt niet uit of je havermout of havervlokken gebruikt. Dat is eigen keuze en vooral zelf ontdekken.

De volgende ochtend meng je het nogmaals. Ik vind hem zo al heel erg lekker, en apart genoeg best wel zoet. Dat komt misschien door de melk. Oh, daarom gebruik ik graag kokosmelk bij overnight oats. Nu voeg je fruit of andere topping toe en klaar ben je.

Misschien vind je dit ook lekker?

meerdere granola's


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.