Poffertjes van amandelmeel – glutenvrij

Poffertjes van amandelmeel – glutenvrij

Poffertjes kun je prima zelf maken. Mengen van meel, melk en ei, en bakken maar. Als je ze zelf maakt, kun je wel aan de gang met verschillende melen. Wil je ze liever glutenvrij, maak ze dan  met amandelmeel en boekweitmeel.

Wil je ze ‘gewoon’, met speltbloem en boekweitmeel, het recept staat onderin. Heb jij nog een poffertjespan voor op het vuur? Koop een elektrische poffertjespan. Je bakt ze dan op tafel. Veel gezelliger, het is net gourmetten. Tip: gebruik een sateprikker voor het omdraaien van de poffertjes.

Hoe maak je de glutenvrije poffertjes?

Ingrediënten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 140 ml plantaardige melk
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder

Voor erbij:

  • poedersuiker
  • roomboter

Zeef de boekweitmeel. Meng met de amandelmeel, deze hoeft niet gezeefd te worden. Voeg de bakpoeder toe en meng met elkaar. Je doet nu beetje bij beetje de melk en tussendoor een ei erdoor. Goed mengen tot een glad beslag en je kunt ze gaan bakken.

20161126_175802

Misschien vind je dit ook lekker?

Zelf poffertjes maken
Ontbijt – Havermout pannenkoek
Pannenkoeken van speltbloem


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.