Kokos-linzen soep

Kokos-linzen soep

Vandaag een recept voor een goed vullende kokos-linzen soep! Prima als avondeten, met wat naanbrood. Eet jij wel eens soep als lunch? Dan is deze soep een aanrader. Door de linzen en kikkererwten vult hij goed. Hoewel ik linzen niet als volwaardige vleesvervanging zie, bevat hij wel lekker veel eiwitten en ijzer. En linzen hebben een hele lage Glycemische waarde, dat wil zeggen dat ze weinig invloed geeft op je bloedsuikerspiegel.

Ingrediënten:

 • 2 kleine of 1 grote winterpeen
 • 200 gram droge linzen
 • 1 glazen pot kikkererwten
 • 1 pakje kokosmelk (Go-Tan)
 • 1 el kruiden (Ras el Hanout)
 • 1 groenten bouillonblokje (zonder E-nummers)
 • klein blikje tomatenpuree
 • 2 uien
 • 3 knoflooktenen
 • 1 stukje gember
 • 1 limoen
 • verse koriander

Hoe maken we de kokos-linzen soep?

Maak de ui, knoflook en gember fijn. Daarnaast de winterpeen fijn raspen.

Bak de ui met de kruiden in een pan. Heb je geen Ras el Hanout, neem dan totaal 2-3 tl van een mengsel kurkuma, kaneel, piment, nootmuskaat en/of kardemom. Voeg na 2 minuten de knoflook, gember, wortel en tomatenpuree toe. Na 2 minuten bakken, voeg je nu de linzen, 750 ml water, bouillonblokje en de kokosmelk toe. Zodra het aan de kook is, laat je het nog 25 minuten koken totdat de linzen gaar zijn en wat uit elkaar vallen. 15 minuten voor het einde voeg je de kikkererwten toe. De laatste minuut voeg je nog de uitgeperste limoen en fijngehakte verse koriander toe. De soep is nu klaar en je ziet het goed, we pureren deze soep niet.

Lunch een keer met deze soep, of met wat naanbrood als avondeten. Wil je zelf je naanbrood maken? Klik hier voor het recept.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.