Zoete aardappel – aubergineschotel uit de oven

Zoete aardappel – aubergineschotel uit de oven

Een ovenschotel maak ik vooral in de winter. Nou ja, eigenlijk ook in de herfst en op frisse lente – en zomerdagen. Deze ovenschotel lijkt op een lasagne of melanzane alle parmigiana. Ben je op zoek naar afwisseling, dan is deze ovenschotel met zoete aardappel en aubergine een aanrader.

Recept zoete aardappel – aubergineschotel uit de oven

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 aubergines
  • 3 zoete aardappelen
  • 500 gram passata di pomodoro
  • blik tomatenblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 el Italiaanse kruiden zoals tijm, basilicum, marjolein
  • 2 mozzarella bollen
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Snij de aubergine in smalle plakken. Zo dun mogelijk. Zelf schil ik de aubergine niet helemaal. Ik haal van 2 kanten een klein laagje van de buitenkant. Zo heb je minder het harde velletje. Kook nu ook de zoete aardappelen in zijn schil voor zo’n 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg in een ovenschaal de aubergine met wat olie, waarschijnlijk in een paar laagjes op elkaar en laat ze in 15 minuten in de voorverwarmende oven bakken. Het kan natuurlijk ook in een grillpan en daar was ik ook mee begonnen. Maar eerlijk, in de grillpan kost het je iets meer tijd. Vergeet niet de aubergineplakken tussendoor te draaien en wisselen van laag.

Snij in de tussentijd de ui fijn. Zodra de zoete aardappelen gekookt zijn, snij je ze in plakjes. Wil je liever geen schil om de zoete aardappel, dan kun je ze nu heel makkelijk met je hand eraf duwen. Bak de ui in wat olie in een pan. Voeg na een paar minuten de passata, tomatenblokjes en kruiden toe.

Nu kun je de laagjes voor de ovenschotel gaan opbouwen. Ik begon met een laagje aubergine, dus je kunt wat aubergine laten liggen in de ovenschaal. Laagje tomatensaus erop. Nu zoete aardappel en aubergine, met weer tomatensaus. Tussendoor een laagje geraspte Parmezaanse kaas. Eindig met de tomatensaus. Als laatste nog de mozzarella in plakjes.

Dit gaat 25 minuten in de oven.

Zoete aardappel en aubergineschotel uit de oven

Om te bewaren op Pinterest:

Zoete aardappel en aubergineschotel uit de oven

Misschien vind je dit ook lekker?

4 gerechten met zoete aardappel
4 herfstige gerechten met zoete aardappel

Soortgelijk

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Vegetarisch gevulde paprika met harissa

Eet jij al wekelijks een dag vegetarisch? Steeds meer mensen veranderen dit naar één dag in de week vlees eten. Gelukkig is het nu niet gek meer om te zeggen dat je steeds minder vlees eet. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, zoals het dierenwelzijn, […]

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Quiche met spinazie en zoete aardappel

Dat zoete aardappel en spinazie lekker zijn met elkaar, wist ik al in deze tortilla. Dat gaat dus prima is deze quiche, die ook nog eens vegetarisch is. En als je mannen thuis de vlees niet missen, weet je dat het gerecht geslaagd is. Recept […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.