Dieethypes – wat moet je geloven en wat mag je nog eten?

Dieethypes – wat moet je geloven en wat mag je nog eten?

Heeft iemand het ‘gedoe’ rond Green Happiness gevolgd? Ja, ik ben een beetje laat met hierop nu pas op te reageren, het speelde allemaal eind september af. Zie hier de eerste commotie, en de reactie van het voedingscentrum. Weet jij nog wat je moet geloven en wat je nog mag eten?

Ik heb hier natuurlijk wel een mening over. Maar ik vind eigenlijk ook dat iedereen zelf keuzes moet maken wat hij eet. Laten we zeggen dat ik vooral adviseer, net als de dames van Green Happiness (GH).

Weet jij nog wat gezond is?

Ten eerste, ik ken de programma’s van de Green Happiness niet. Dus ik kan daar niet echt over oordelen. Nu staat in het artikel van het NRC een aantal statements over de leefstijl van de Green Happiness. Als eerste wordt er aangegeven dat eieren niet meer mogen. Die zijn de ongesteldheid van de kip. Nou, ik kan je zeggen, eieren zijn gewoon gezond! Meerdere website melden dat eieren gewoon gegeten kunnen worden en dat ze ook nog eens erg gezond zijn! Let op bij hoge cholesterol of diabetes, dan geldt wel een maximum van 3 eieren per week (bron). egg-1510449_640

En gluten mogen niet meer. Dit mag iets genuanceerder, heb jij darmproblemen dan zou ik dat ook adviseren. Voor alle anderen, gewoon lekker doen! Nou ja, eet alleen wel gevarieerd, dus niet de hele dag door brood en ’s avonds ook nog eens tarwepasta.

Vier stuks fruit per dag, dat vind ik persoonlijk wat veel. Zelf eet ik liever meer groenten, lekker worteltjes of komkommer net voor het avondeten.

En het programma van GH is erg gericht op plantaardig eten. Nou, daar hou ik dan wel van, want we eten allemaal te weinig groenten!

Wat vind ik dan gezond eten?

Waar gaat het nu om als je gezond wilt eten. En dit is mijn mening. Want ook al ben ik ook orthomoleculair geschoold net als zij, merk ik al alleen door hun artikel uit het NRC dat we soms een andere mening hebben.

Eet alles met mate en gevarieerd. Eet veel groenten, beperkt granen en aardappelen (wel zoete aardappelen!), suikervrij (zoveel mogelijk), gezonde vetten, gevarieerd en puur, dus vers. Lees hier mijn uitleg in de zomer challenge over gezonde voeding.

Met mate en gevarieerd verder uitgelegd: Met mate – probeer 3 maaltijden per dag te eten, vermijd zoveel mogelijk tussendoortjes. Gevarieerd – door gevarieerd te eten krijg je veel van de eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten en vitamines en mineralen binnen die je dagelijks nodig hebben. Wissel soorten fruit en groenten af, de verschillende kleuren geven verschillende vitamines en mineralen.

Via internet komen allerlei meningen voorbij over GH, positief en negatief en weet je niet meer wie je moet geloven. Ik wil zelf ook niet zeggen dat ik zo’n programma wel of niet goed vind, ik weet wel dat mensen er echt van zijn afgevallen en het ze heeft geholpen naar een gezondere leefstijl.

Denk gewoon zelf logisch na en luister naar je lichaam.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.