recept voor gezonde crunche chocolade reepjes

Maak zelf gezonde crunchy chocolade reepjes

In het schap van mijn supermarkt was er sinds kort een zak met gepofte boekweit. En met dit lekker gezonds wilde ik wel wat maken. Nu deed het mij erg denken aan een rijstwafel in stukjes. En ik wilde heel graag die chocolade reepjes gezonder te maken, dat lukte hier prima mee. Deze crunchy chocolade reepjes hebben wel iets weg van een lion reep.  De pindakaas gaf extra smaak die ik er echt goed bij vind passen. Met 2 eetlepels overheerst het niet, maar hou je erg van pindakaas doe er gerust wat meer doorheen. En hou je niet van pindakaas, dan laat je het toch weg. Doe er dan wel 1 el kokosolie extra door. 

Hoe maak je crunchy chocolade reepjes?

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 20 gram gepofte boekweit
  • 50 gram amandelen (of andere blanke noten)
  • 2 el pindakaas (zonder toevoegingen)
  • 2 el kokosolie
  • beetje zout

Vermaal de amandelen heel kort in de keukenmachine, tot ze minimaal gehalveerd zijn maar niet te fijn – dus geen amandelmeel. Verwarm de pindakaas met de kokosolie au bain marie in een klein pannetje. Als het gemengd is, gaat de chocolade reep in stukjes erdoor.

Meng de amandelen met de zout en boekweit in een cakeblik vorm. Als het chocolademengsel goed gemengd is, giet je het over het boekweit-notenmengsel. Meng het nog goed met een vork. Dit gaat minimaal een uur in koelkast. Het blijft zeker een week goed in de koelkast, als je dat lukt.

Misschien vind je dit ook lekker?

Nutty rocky roads
Quinoa dadel repen
Speculaas dadelballetjes

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.