Maak zelf gezonde crunchy chocolade reepjes

Maak zelf gezonde crunchy chocolade reepjes

In het schap van mijn supermarkt was er sinds kort een zak met gepofte boekweit. En met dit lekkers en gezonds wilde ik wel wat maken. Nu deed het mij erg denken aan een rijstwafel in stukjes. En ik wilde heel graag die chocolade reepjes gezonder te maken, dat lukte hier prima mee.

Deze crunchy chocolade reepjes hebben wel iets weg van een lion reep.  De pindakaas gaf extra smaak die ik er echt goed bij vind passen. Met 2 eetlepels overheerst het niet, maar hou je erg van pindakaas doe er gerust wat meer doorheen. En hou je niet van pindakaas, dan laat je het toch weg. Doe er dan wel 1 el kokosolie extra door. 

Hoe maak je crunchy chocolade reepjes?

Ingrediƫnten:

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 20 gram gepofte boekweit
  • 50 gram amandelen (of andere blanke noten)
  • 2 el pindakaas (zonder toevoegingen)
  • 2 el kokosolie
  • beetje zout

Vermaal de amandelen heel kort in de keukenmachine, tot ze minimaal gehalveerd zijn maar niet te fijn – dus geen amandelmeel. Verwarm de pindakaas met de kokosolie au bain marie in een klein pannetje. Als het gemengd is, gaat de chocolade reep in stukjes erdoor.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Meng de amandelen met de zout en boekweit in een cakeblik vorm. Vervolgens giet je het goed gemengde chocolademengsel over het boekweit-notenmengsel in het cakeblik. Meng het nog goed met een vork. Dit gaat minimaal een uur in koelkast. Het blijft zeker een week goed in de koelkast. Als je dat lukt.

Om te bewaren op Pinterest:

afbeelding om recept te bewaren op pinterest

Misschien vind je dit ook lekker?

nutty rocky roads - chocolade met noten
Nutty Rocky roads
gepofte quinoa en dadelrepen
Quinoa dadelreep
Bananenmuffins


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

%d bloggers liken dit: