Sinterklaas pannenkoek met kruidnoten

Sinterklaas pannenkoek met kruidnoten

Als je aan de Sinterklaas tijd denkt, denk je toch aan kruidnoten. Heerlijk kruidig. Lekker met een kopje thee. Kruidnoten door je pannenkoek als ontbijt smaakte mijn pannenkoekje ook nog meer Sinterklaas. Op zondag maak ik vaak zo’n dikke, luchtige pannenkoek. Dus gooi je kruidnoten eens door je pannenkoek en je hebt een heerlijk ontbijtje voor jezelf en je gezin.

Recept Sinterklaas pannenkoek met havermout en kruidnoten

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 120 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • 80 gram havermout
  • 2 handjes kruidnoten
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1/2 tl bakpoeder
  • eventueel poedersuiker

Wil je de kruidnoten zelf maken, das best makkelijk. Het kost vooral tijd om de balletjes te maken. Verkruimel de kruidnoten in je hand. Niet te fijn, dat lukt mij trouwens ook niet. Maar minimaal in 2 stukjes. Meng melk met de kruidnoten en laat dit minimaal een half uurtje staan. Zo trekt de melk alvast wat in de kruidnoten en wordt het zachter. Meng daarna de havermout, eieren, kruiden en bakpoeder erdoor.

Bak de pannenkoek in 3 kleine porties in een antiaanbaklaag koekenpan in een beetje olijfolie of roomboter. Doe er een deksel op. Laat dit zeker 5 minuten op middelhoog vuur bakken tot de pannenkoekjes los laat. Draai nu de pannenkoekjes om. Laat dit nog een paar minuten doorbakken.

Ik heb geen suiker in de pannenkoek gedaan, dit zit al in de kruidnoten, maar eventueel kun je nog wat poedersuiker er over strooien. Staat wel heel feestelijk.

Om te bewaren op Pinterest:

pannenkoekjes met kruidnoten

Misschien vind je dit ook lekker?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.