nutty rocky roads - chocolade met noten

Nutty rocky roads – of gewoon Chocolade met noten!

Voor wie is chocolade nu geen quilty pleasure. Op zoek naar een gezond chocolade hapje? Door de noten met pure chocolade te mixen ben je nog best gezond bezig. En het voordeel vind ik ook dat je niet blijft eten van pure chocolade. Het is niet zo zoet en nu lekker vullend door de noten. Dit noemen ze nutty rocky roads, of gewoon Chocolade met noten!

Hoe maak je nutty rocky roads?

Ingredi├źnten:

  • 450 gram noten (gemengd)
  • 200 gram pure chocolade (min 70%)
  • 100 ml plantaardige melk

Maak de melk warm in een pannetje, zonder te laten koken. Maak in de tussentijd de noten kleiner. In de keukenmachine maak je de helft fijn, hou een klein schaaltje fijne noten apart. Doe daarna de andere helft van de noten erbij en zet hem heel kort nog even aan. Zo heb je een goede mix van grote en fijnere stukken. Zodra de melk goed warm is, haal je het pannetje van het vuur. Voeg nu de chocolade toe. Als het goed gemengd is, voeg je de noten toe. Stort dit in een lage vierkante schaal. Na 2 uur in de koelkast kun je hem aansnijden.

Bewaar het op een koele plek, eventueel in de koelkast. Afgesloten blijft dit lang goed, als het je lukt om dit lang te bewaren.

Om te pinnen:

nutty rocky roads

Misschien vind je dit ook lekker?

brownies van pompoen
Chocoladebrownies met pompoen
brownietaart met courgette
Brownietaart met courgette
Kokosballetjes met chocolade

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.