Vegetarische burger met kikkererwten en mais

Vegetarische burger met kikkererwten en mais

Een nieuw recept voor een vegetarische burger, deze keer met kikkererwten en mais. Een vegetarische burger is niet alleen voor vegetariërs. Nee, hij zit vaak boordevol groenten en peulvruchten, en is dus gewoon lekker gezond. Vega burgers worden vaak gevuld met linzen of kikkererwten. Deze met de laatste, en maïs.

Hoe maak je deze vega burger?

Ingrediënten voor 4 burgers:

  • 1 pot kikkererwten
  • 1 klein blokje mais
  • 4 el fijne havermout
  • kwart bosje koriander
  • citroensap
  • kruiden;  1 tl cayennepeper  en 1 tl komijn

De kikkererwten en mais gaat met de koriander in een kleine keukenmachine of goede blender. In mijn blender lukt dit trouwens niet altijd, ik gebruik dus de kleine keukenmachine. Meng daarna de kruiden, citroenrasp en de havermout er door met een vork. Leg het afgedekt voor in ieder geval een half uurtje in de koelkast, zo kan het vocht in de havermout trekken.

Maak van het mengsel in je handen een burger en bak hem op een grillplaat. Het duurt zeker 5 minuten voordat je hem goed kunt draaien. Het kan misschien even blijven plakken, geduld houden. Na 5 minuten op de andere kant is je burger klaar.

Heerlijk met sla, spinazie, avocado en/ of tomaat.

Om te pinnen:

vega burger met kikkererwten en mais

Misschien vind je dit ook lekker?

4 vega burgers
hamburger op een broodje
Zelf je eigen hamburgers maken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.