Citytrip met kids – Rotterdam

Citytrip met kids – Rotterdam

In december, net voor de kerst, waren we met de jongens een weekend in Rotterdam. We verbleven op een speciale plek, het SS Rotterdam. Het was niet de eerste keer dat we op een boot sliepen, we zijn met de boot naar Newcastle geweest. Nu is dat eigenlijk geen vergelijk, want dit is wel een luxe cruiseschip, heel mooi gerestaureerd. Rotterdam is een aanrader als stedentrip met kids en dat laat ik je graag zien. Ga je binnenkort zelf naar Rotterdam, lees dan verder wat wij hebben gedaan, gezien en gegeten.

Wat kun je allemaal doen in Rotterdam met kinderen?

Euromast

We begonnen ons weekendje met een bezoek aan de Euromast. Helaas was de Euroscoop om naar de top te gaan dicht vanwege de wind. Daarom zijn we 2 dagen later teruggekomen. Nu met mist, tja het mocht niet zo zijn. Normaal gesproken dus met mooi uitzicht over Rotterdam, en in de lift naar boven (de Euroscoop) ook nog uitleg over de Euromast en wat je zoal ziet. De Euromast ligt trouwens vlakbij het museum 40-45. Loop je van de ene plek naar de andere, dan loop je langs een super leuk eettentje: Rauwdouwer. Vintage ingericht en heerlijk eten, met een kinderhoek.

De ingang van het museum 1940-1945 nu. Een aanrader!

Museum 40-45

Na het (niet meteen) gelukte bezoek aan de Euromast, brachten we een bezoek aan het museum 40-45. Het is een klein museum, met een tijdpad van de oorlog in Rotterdam maar ook Internationaal. Je hoeft niet perse alle teksten te lezen, kinderen die al wat kunnen lezen kunnen onderschriften bij de foto’s lezen of korte teksten bij de tijdpad (hoewel er natuurlijk wel wat moeilijke woorden in staan). Er zijn vitrines met spullen uit die tijd en een film van 8 minuten die erg indrukwekkend is. Om je heen wordt de film getoond met 4 verhaallijnen over 4 voorwerpen die in de zaal te zien zijn. Daarnaast is de bouwplaats erg leuk voor kinderen. Hier zijn allemaal vragen over de oorlog, maar ook over vooroordelen, racisme, mening of feit. Echt iets om over na te denken en na te praten! We hebben het er weken later nog over.

SS Rotterdam

Wij verbleven dus op de SS Rotterdam, in een family kamer. Het is even wennen dat je geen raam hebt, maar het is ook wel speciaal om op een boot te slapen. De nostalgie van de stoomboot hangt er nog, de vloerbedekking, overal ‘goud’ en het personeel in schipperskleding. De SS Rotterdam ligt wat afgelegen van het centrum, hou daar rekening mee. Nu hebben wij super de luxe de watertaxi genomen, en dan ben je in 10 minuten in het centrum of in 15 minuten bij de Kuip. Wat een beleving zeg zo klotsend over de golven.
Op de SS Rotterdam is het trouwens erg lekker dineren, er is een kids menu en kinderhoekje. Wel een wat grote zaal, met lawaai wat daarbij hoort. En het ontbijt heb ik nog nooit zo uitgebreid gehad, heerlijk.

Als je niet op de SS Rotterdam verblijft is het wel de moeite waard om een rondleiding te doen. Wij hebben de stoom – chroom tour gedaan, door de machinekamer. Maar je kunt ook de Uitwaaien & Zwaaien tour doen, dan ga je de dekken langs en mag je aan het stuur.

Rustmomenten

Voor een rustmoment tussendoor, gaan wij altijd naar de film. Er is een Pathé bij de Kuip die ook 4dx films draait. Maar de Pathé op het Schouwburgplein is ook erg groot en heeft veel aanbod. Na de film was het tijd om te winkelen, rondom de Coolsingel. Nog een paar laatste kerstcadeautjes kopen en wat lekkers drinken en eten in de Markthal.

Diergaarde Blijdorp

De laatste dag vertrokken we vroeg om naar de Euromast te gaan, helaas met veel mist. We hebben in de lift naar de top gezeten, we hebben alleen niets gezien. Daarna door naar de dierentuin. Hij ligt buiten het centrum, daarom makkelijk om met de auto te doen. Trouwens, hij ligt naast het station, dus ook met de trein goed aan te ‘rijden’. Loop onder de haaien door, naast waar de giraffen te eten krijgen en door de kleurrijke vlindertuin heen. Door van te voren de tickets online te kopen bespaar je 2 euro per ticket, en je bent ook nog eens snel binnen.

in het aquarium van dierentuin Rotterdam
Het aquarium van Blijdorp.

Wat doe je het met eten?

In Rotterdam zijn er genoeg eettentjes, ook voor met kinderen. Fenix Food Factory is een aanrader. Wij waren hier rond 16 uur. Ideaal voor borreltijd. Maar je kunt er de hele dag door terecht. Het is een hal met allemaal specialiteitenwinkeltjes. Je haalt er een plankje en laat er van alles op leggen. Of je koop zelf een plankje bij het winkeltje. Je kunt kiezen bij de bakker, slager, kaasboer etc uit verschillende kaas, brood, vlees, hummus met brood, stroopwafels, etc en je haalt drinken bij de bierbrouwerij. De FFF ligt trouwens vlakbij de pinball museum en tegenover het Hotel New York.
In het centrum zijn heel veel restaurants, van pizzeria, sushi tot burger en gewone eetcafés. In de markthal zijn er ook veel kleine eetgelegenheden. En ga eens een straatje buiten het centrum eten, zoals bij het Italiaanse restaurant Gusto.

Wat is er nog meer te doen?

In de 3 dagen hebben wij niet alles kunnen doen. Hier nog een aantal to-do’s met kids in Rotterdam:

Maritiem Museum
Echt een museum voor kinderen.

Pinball museum
Je kunt er op de vele pinball machines een ouderwets spelletje spelen, nostalgie voor velen. Het museum is alleen open op woensdag, zaterdag en zondag. Wij zijn hier helaas niet geweest, we waren op vrijdag in de buurt.

Heb je zelf nog tips? Zet ze gerust hieronder!

Om te pinnen:

Citytrip met kids – Rotterdam

Misschien vind je dit ook leuk?

Citytrip naar Berlijn voor het altes museum
Citytrip Berlijn
In londen in een steegje met hangende boeken
Citytrip Londen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.