Kip in mosterdsaus met spinazie en paksoi

Kip in mosterdsaus met spinazie en paksoi

Kip in mosterdsaus met spinazie en paksoi. Zo, in één zin mijn hele gerecht. Sommige recepten hebben een hele exotische en mysterieuze namen. Maar waarom niet gewoon wat er in een gerecht zit, mee eens toch? Dit gerecht is goed te maken op een doordeweekse dag. Het is zo gemaakt, een beetje snijwerk en bakken maar.

Recept kip in mosterdsaus

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 1 ui
  • 200 ml bouillon
  • 100 ml room (bijv rice cuisine)
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el fijne mosterd (Dijon)
  • 1 paksoi
  • 200 gram spinazie

Snij de ui grof en de paksoi in stukken. Let op: van de paksoi haal je het hart aan de onderkant van de witte steel  eruit. De rest snij je in stukken, ook het groene gedeelte. Zet alvast de pan water voor de rijst op. 

Bak eerst de kipfilet bruin in een pan. Haal de kipfilet eruit en bak de ui. Voeg daarna de bouillon met de room erbij. Kook ook de witte stukken van de paksoi al mee. Na 5 minuten gaat de mosterd en kip erbij, en het groene gedeelte van de paksoi. Nog 2 minuten later de spinazie. Zodra de spinazie geslonken is (na zo’n 3 minuten) is je gerecht klaar. 

Lekker met zilvervliesrijst. Voor de koolhydraatarme versie gebruik je bloemkoolrijst. 

Om te bewaren op Pinterest:

Wokpan met kip in mosterdsaus met spinazie en paksoi

Misschien vind je dit ook lekker?

Filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto
Filodeeg quiche met spinazie, rode groenten en pesto
Tajine met kip en groenten
Kip tandoori


4 thoughts on “Kip in mosterdsaus met spinazie en paksoi”

  • De smaak van paksoi met mosterd en kip is een goede combi. Je moet alleen veel minder bouillon gebruiken omdat er veel vocht uit de groente komt. De spinazie voegt ook niet heel veel toe. Makkelijk te maken.

  • Hai Yza, Fijn dat je de combinatie lekker vind. Dank voor je opmerking over de bouillon. Ik vind het zelf altijd wel lekker wat extra bouillon, als saus voor bij de rijst. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. groetjes Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.