Citytrip met kids – Londen

Citytrip met kids – Londen

Londen, of London op zijn Engels, is een super leuke citytrip om met kinderen te doen. Een paar voordelen; je bent er zo (helemaal met het vliegtuig), ze spreken er Engels, de mensen zijn erg beleefd en er is gewoon zo veel te doen, ook voor kinderen. Ik deel je graag onze ervaringen met Londen.

Wat is er te doen op je stedentrip naar Londen met kinderen?

Vervoer naar en in Londen

Ik begin met het vervoer naar Londen. Wij hadden gekozen voor het vliegtuig. Onze jongens hadden nog nooit gevlogen en dit was toch een makkelijke vlucht om vliegen uit te proberen. Wat blijkt, ik heb meer last van de turbulentie dan zij! Ja, ook op een klein stukje met alleen opstijgen en dalen, is er turbulentie. Wij vlogen met Britisch Airways naar London City, dan ben je met de trein in 20-30 minuten in het centrum van Londen en met 1 overstap waren we in ons hotel in de wijk Kensington.

Je kunt ook vliegen naar de wat verder gelegen vliegvelden Heathrow, Gatwick of Southend maar dan ben je echt langer onderweg naar je hotel. Wij vonden dit zonde van ons weekendje weg. Je kunt ook kiezen voor de trein via de kanaaltunnel of met de boot van Hoek van Holland naar Harwich.

Sinds 2020 kun je ook met de trein naar Londen. Vind op de website van NS international meer informatie. 

Dan het vervoer binnen Londen

De subway is toch de manier om je te verplaatsen. En Londen is groot, dus lopen is niet echt een optie. De verschillende trajecten zijn aangegeven met kleurtje en begin en eindstation. Je kunt meerdere dagen kaart kopen – een zogenaamde Visitor Oyster card. Wij vonden het prettiger om een papieren dag kaart (Travelcard) te kopen bij een automaat. London City airport is nog binnen de 3 zones, dan is een 3 zone kaart voldoende. Klik hier voor meer informatie. Je kunt ook een bus nemen. Handig, omdat je dan de stad ziet, maar niet zo handig omdat er veel files staan in de stad. Lopend ben je sneller.

Wat ook handig is, zijn deze borden (zie borden hieronder) die op vele plekken in de stad staan. Zo vind je de dichtstbijzijnde metrostation. Maar ook welke bezienswaardigheden binnen 5 minuten te belopen is.

plattegrond van londen

Wat is er te zien en te doen in Londen?

Londen met uitzicht op Big Ben

Kinderen hebben geen zin om elke bezienswaardigheid of museum in te gaan. Loop daarom langs de Big Ben, Piccadily Circus, Buckingham Palace (met de wachters), over de Tower Bridge of één van de andere bruggen. Maar wil je iets bezoeken, dan zou ik gaan voor deze bezienswaardigheden:

London Zoo

in de londen zoo, met een loslopende maki
Loslopende maki’s

Als eerste de dierentuin, London Zoo. Heel mooi gelegen bij het Regents park. Koop je tickets voor de dierentuin van te voren, dat is goedkoper en dan heb je geen rij. Er is genoeg te zien. Tips: ga naar de adelaarshow. En de Maki’s, die lopen vrij rond in een overdekt gedeelte. Erg leuk! Let op, je mag ze niet aaien, daar wordt goed opgelet. Maar ja, dat wisten mijn kinderen ook niet.

En fan van Harry Potter? Sla dan zeker het reptielenhuis niet over. Een scene in de eerste Harry Potter film is daar opgenomen!

Harry Potter- Warner bros. studio tour

Over Harry Potter gesproken, wij zijn fan. En dan ga je naar de Warner Bros. Studio tour, net buiten London. Daar waan je je helemaal in de films, de decors, de kostuums, peron 9 3/4, zelfs de zelf afwassende afwasborstel bij Ron thuis. De tour, met bus vervoer, is te boeken bij vele boekingskantoren in de stad. Je herkent ze aan de borden aan de kant van de weg. Of regel het online. Het is niet goedkoop, helemaal mee eens. Maar wel de moeite waard voor de echte Harry Potter fans.

In het harry potter
In londen in een steegje met hangende boeken
Leadenhall Market

De bus (helemaal in Harry Potter stijl) brengt je bij de studio. Je boekt van te voren een tijd, waarin je naar binnen mag. Je hebt gelukkig geen eindtijd. Nou ja, dat is de tijd dat de bus weggaat. Maar wij hadden tijd genoeg om alles te zien.Wil je liever zelf naar de studio, dan heb je wel een auto nodig.

Nog meer Harry Potter? In Londen zijn er genoeg plekken uit de films te zien. Zoals de Leadenhall Market, waar de wegisweg (Diagon Alley) is opgenomen, King’s Cross Station of St. Pancras Station. En de wandelbrug Mellinium Bridge over de Theems of het reptielenhuis in de London Zoo.

Tower of London

Tower of Londen

Naast de Tower of Bridge ligt de Tower of London. Het fort heeft vroeger ook gediend als gevangenis en als paleis. Er zijn meerdere zalen om te bezoeken. En er zijn vele, soms wat bloederige verhalen te vertellen. Kijk vooral ook naar de schitterende (letterlijk en figuurlijk) Britse kroonjuwelen.

Natural History Museum

Dit museum ligt naast het Science museum en het Albert & Victoria Museum.  In de grote gang van het museum is een super groot replica van een dinosaurus, verder zijn er vele vitrines vol met opgezette dieren. Het is een groot museum, met meerdere zalen en tentoonstellingen. Hou er rekening mee dat je niet alle zalen zult gaan bekijken!

En het fijne is dat het museum gratis is! Nadeel is dat het wel druk kan zijn. Ga dus meteen rond openingstijd naar binnen.

Opgezette dieren in het national history museum in Londen
Hij is groot!!

Leuke winkels

In Londen is ook genoeg te winkelen. Zoals in de straten Oxford Street of Regent Street of rond Covent Camden Market. Harrods is een bekend, luxe warenhuis, welke je gezien wilt hebben als je toch in London bent. En loop buiten langzaam langs die mooie vitrines, een plaatje! Maar wat is nu echt iets voor de kinderen? Wat dacht je van de speelgoedwinkel Hamleys. Let op; er staan veel verkopers ter plekke met het speelgoed te spelen. Leuk, maar laat het je niet verleiden om veel te gaan kopen. En voor de M&M’s liefhebbers, M&M’s World op Leicester Square. Kies zelf je smaken M&M’s of koop kleding, knuffels of andere snuisterijen. 

M&M's op een piano

Ik zeg dus, citytrip met kinderen naar Londen? Ja, doen!

Om te bewaren op Pinterest:

in een steegje met hangende boeken

Misschien vind je dit ook interessant

Citytrip met kids – Rotterdam
Citytrip Berlijn – met kids


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.