Mijn gelezen boeken in 2019

Mijn gelezen boeken in 2019

Lezen, lezen, lezen. Mijn ontspanning van de dag, vooral aan het einde van de dag. Een paar jaar geleden las ik eigenlijk alleen op vakantie. Dan had ik de rust om te lezen. Maar waarom alleen op vakantie, die ontspanning heb ik elke dag nodig. Zo heb ik 2 jaar geleden het dagelijks lezen weer opgepakt.

Sinds ik een e-reader heb, lees ik veel makkelijker in bed. Geen gedoe met een lichtje aan. Ik hou van spannende boeken en vooral ook van een boekenreeks. Zo leer je de karakters nog beter kennen. Ter inspiratie deel ik mijn gelezen boeken van dit jaar.

Mijn gelezen boeken in 2019

Klik op de titel en lees er nog meer over.

Black eyed Susans van Julia Haeberlin

Ik begin met mijn favoriete boek van afgelopen jaar. Zo’n spannend boek. Het verhaal wisselt elke keer af tussen het heden en het verleden. In het verleden was er een meisje die samen met andere lichamen van meisjes was gevonden. Ze herinnert zich alleen bijna niets meer. In het heden kom je er achter wat er is gebeurt. Echt een aanrader.

Pluk een roos van M.J. Arlidge

Boek 3 in de reeks van Helen Grace, politie-inspecteur. Elke keer weer net iets anders maar elke keer retespannend en niet een alledaags verhaal. Dit verhaal gaat over een ontvoering van een jong meisje die niet wordt gemist. Ook hele pakkende titels, zoals Piep zei de muis en Iene miene mutte. Begin wel met de eerste boeken van Helen Grace.

Het meisje in het ijs van Robert Bryndza

Boek 1 in de reeks van Erika Foster. Ik heb iets met reeksen lezen. Zo leer je de karakters, hoofdrolspelers echt goed kennen. Misschien niet zo gek dat ik ook fan ben van de boeken van Karin Slaughter. Maar terug naar dit boek, echt een aanrader. Klik op de link hieronder om meer erover te lezen.

Naar huis van Harlan Coben

Het verhaal: twee jongens zijn al 10 jaar vermist. En dan wordt er één gezien. Een spannend verhaal met een clou wat echt pas op de laatste pagina’s wordt verteld. Dit boek bleek ook van een reeks te zijn met een vast personage Myron, maar je kunt hem prima los van de anderen lezen.

Mea Culpa van Clare Mackintosh

Het begin is best heftig, een jongetje wordt aangereden en overlijd. Als moeder zijnde is dat best even poeh! Daarna gaat het vooral over het politieonderzoek en een vrouw die alles achter laat en in een dorp aan de kust gaat wonen. Op het einde van het verhaal komt alles pas bij elkaar. Erg leuk geschreven.

Lieve mama van Esther Verhoef

Esther schrijft spannende verhalen. Het leest lekker, korte hoofdstukjes met elke keer een andere hoofdrolspeler. En een einde die je niet meteen ziet aankomen. Gewoon leuk om te lezen.

Dagboek van een getuige en Judas van Astrid Holleeder

Ik begon met het tweede boek, het dagboek van een getuige. Ik wist dit uiteraard niet maar het was niet hinderlijk. Maar wat schrijft ze goed! Ze maakt goed duidelijk hoe haar leven getekend is door broer te zijn van. Maar ook weer niet heel overdreven, of zielig. Het is geen spannende roman, maar ik bleef lezen. Gewoon boeiend. Daarna moest ik natuurlijk ook het eerste boek lezen. Hierin veel meer informatie over de tapes en de verklaringen. Net zo boeiend.

Lees jij nog een papieren boek? Ik lees sinds een paar jaar een e-reader, een kobo. En ik wil niet meer anders. Wat is het fijn om het lettertype en de grotte te kunnen aanpassen en zonder licht aan in bed te kunnen lezen.

Om te pinnen:

Boekenkast met oude boeken

Misschien vind je dit ook leuk?

Mijn gelezen boeken in 2018
Klik op afbeelding om naar mijn gelezen boeken in 2020 te gaan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.