Brioche voor Pasen

Brioche voor Pasen

Eerlijk gezegd, ik had dit brood nog niet eerder gegeten of gemaakt. Maar heerlijk, deze brioche, jammie! Het is een heel luchtig, iets zoetig brood. Waarschijnlijk in deze versie minder zoet als die van de bakker. En vers is hij het allerlekkerst, een dag later wordt hij iets droger.

Als je de avond ervoor de eerst stap bereid, kun je het brood lauwwarm eten met een high tea of met de lunch. Het recept is niet veel werk, het is vooral veel wachten. Dus neem de tijd en je hebt een heerlijk, luchtig broodje met de Pasen

Recept brioche

Dit heb je nodig:

  • 250 gram speltbloem
  • 10 gram gist (gedroogd)
  • 20 gram honing of kokosbloesemsuiker
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 120 gram roomboter
  • 1 eidooier met een snufje zout

Stap 1: In een broodbakmachine gaan de bloem, gist, honing, zout en eieren en laat het ongeveer 10 minuten kneden. Geen broodbakmachine? Dan in een keukenmachine of grote kom met mixer. Snij de boter in klontjes en voeg ze één voor één toe, laat de machine het werk doen.

Stap 2: Laat het deeg een nacht in de koelkast in een goed afgedekte kom.

Stap 3: ’s Ochtends het deeg nog een keer kneden, nu met de hand. Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes en leg ze in een ingevette cakevorm. Ze hoeven niet helemaal tegen elkaar aan. Op de foto zie je gaten ertussen, maar dat komt goed in de oven. Kluts de eidooier met wat zout, en borstel dit het over het deeg.

Stap 4: Laat je brioche nu in de cakevorm, met folie erover, zeker een uur na rijzen. Schrik niet, de balletjes blijven klein, maar in de oven gaat het de lucht in.

Bak het brood dan af in 25 minuten op 180 graden.

Om te bewaren op Pinterest:

brioche broodje

Misschien vind je dit ook lekker?

paastafel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.