Courgettesoep

Courgettesoep

Elke maandag staat er soep op ons menu. We eten dan makkelijk vanwege het sporten van de oudste. En soep is gezond, het bevat altijd groenten. Twee weken geleden had ik een courgettesoep met mosterd gedronken – gegeten. Ja, wat is het eigenlijk. Een heerlijke combinatie, die ik graag zelf wilde maken. Voor wat extra groenten heb ik er prei aan toegevoegd.

En hoe maak je de courgettesoep?

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olie
  • 1 liter groentenbouillon
  • 3 tijmtakjes, kruiden er afgeritst
  • 2 el mosterd

Maak de ui, knoflook, courgette en prei klein, in blokjes of in ringen. Je bakt de ui en knoflook in wat olie in een pan. Na 1 minuut voeg je de prei toe, en een minuut later de courgetteblokjes. Deze laat je nog 1 of 2 minuten bakken. Voeg nu 1 liter groentebouillon en de tijm toe. Na 15 minuten zijn de groenten gaar en kun je met de staafmixer er een gladde soep van maken. Als laatste gaat er 2 eetlepel mosterd door.

De courgettesoep is niet gebonden, en daardoor niet heel dik. Ik vind dat niet erg. Maar wil je hem wel meer gebonden hebben, gebruik dan arrowroot of johannesbroodpitmeel. Dit zijn gezonde versies van maïzena.
 
Variatie: voeg nog 2 stengels bleekselderij toe, heerlijk in trouwens veel soepen.
Courgettesoep

Misschien vind je dit ook lekker?

Afbeelding van pompoensoep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.