Chia amandelballetjes

Chia amandelballetjes
 

Deze chia amandelballetjes zijn een heerlijk tussendoortje. Maar heb jij ook collega’s die aan de lijn zijn, dan is het ook ideaal als kleine verjaardag traktatie. Of voor de juffen als traktatie om langs de klassen te gaan. Of na het sporten van de kinderen of jezelf. Nou ja, genoeg ideeën.

Recept chia amandelballetjes

Dit heb je nodig:

  • 10 dadels (5 minuten geweekt in warm water)
  • 50 gram fijne havermout
  • 2 a 3 knepen in de agavesiroop (of speltsiroop)
  • 200 gram rauwe amandelen
  • 1 a 2 el chiazaad
  • 3 el zonnebloempitten
  • kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • water
  • optioneel 1/2 tl vanille extract

Als eerste gaan de havermout, amandelen en het chiazaad in de keukenmachine. Even draaien voordat de kaneel en vanille erbij gaan. Laat de machine nu draaien en voeg door de boven opening de dadels stuk voor stuk bij. Daarna gaat er een eetlepel agavesiroop en 2 el water erbij, totdat het gaat kleven. Nog niet genoeg gekleefd, meng dan nog een el water erbij. Nu is dit gedeelte klaar.

Voor het laagje erom kies je voor kokosrasp en / of zonnebloempitten. Deze laatste moeten we wel eerst vermalen. Ik doe dit in een koffiemaler, ideaal! Draai nu balletjes van het havermout en amandelmengsel. Doe dit door eerst een balletje goed aan te drukken – met licht vochtige handen – en daarna ze tot een balletje te draaien. Als laatste rol je ze door de vermalen zonnebloempitten of kokosrasp.

Ik kreeg er zo’n 20 balletjes uit deze hoeveelheid. De balletjes kun je een week bewaren in de koelkast, maar of je dat lukt 😉

Om te bewaren op Pinterest:

Bord met amandelballetjes gerold in kokosrasp of zonnebloempitten.

Misschien vind je dit ook lekker?

gezonde balletjes van noten en zaden voor tussendoor


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.