Bietensoep

Bietensoep

Bieten in een soepje, ik zeg ja! Bieten zijn gezond, ze bevatten veel belangrijke vitamines, mineralen en aminozuren. Denk aan de vitamine A, goed voor de ogen en huid, en vitamine C, die het immuunsysteem versterkt en allergische reacties remt.  De bietensoep blijft stevig, en is heerlijk van smaak. De bieten overheersen niet, de sinaasappelsap doet daarin zijn werk.

Hoe maak je de bietensoep?

Ingrediënten:

  • 2 bietjes
  • 1 pastinaak
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 500 ml groentebouillon
  • sap van 1 sinaasappel

Snij de ui en knoflook fijn. Maak de bietjes en pastinaak schoon en snij in grove stukken. Bak in wat olie de ui en knoflook. Na een paar minuten voeg je de bietjes en pastinaak toe. Meng met de groentebouillon en sap van de sinaasappel.

Laat zo’n 15 minuten koken en pureer met een staafmixer in de pan.

IMG_1184 bietensoep

Misschien vind je dit ook lekker?

Kokos linzen soep
Bloemkool pompoensoep
Romige mosterd preisoep

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.