Bietensoep met kokos

Rode kokos – bietensoep

Hoe krijg je dagelijks meer groenten? Maak een soep van groenten, ook heerlijk als lunch. Soep maken is sowieso erg makkelijk, daar hoef je geen keukenprinses voor te zijn. Je bakt ui en knoflook, daarna de groenten en groentebouillon erbij, en nog wat kruiden. Zo kun je de lekkerste combinaties combineren, zoals deze bietensoep met kokosmelk.

Hoe maak je de rode bietensoep?

Ingrediënten:

  • 5 rauwe bieten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 duim stuk gember
  • 3 knoflooktenen
  • 1 liter groentebouillon
  • dille of peterselie
  • kokosmelk
  • citroensap van een halve citroen

Verwarm de oven voor op 180 C. Was de bieten en snij de top en onderkant eraf. Snij de stukken bieten in grove stukken, schillen hoeft niet perse. Leg ze op een bakplaat op bakpapier. Ze gaan voor 30 minuten in de oven. Halverwege draai je de bieten om.

In de tussentijd snij je de knoflooktenen en gember fijn. En de bleekselderij en ui in stukken. Bak de ui en bleekselderij 10 minuten in wat olie. De laatste 2 minuten voeg je de knoflook en gember erbij. Voeg nu de bouillon en bieten uit de oven toe. Laat dit koken, en 5 minuten pruttelen. Voeg de citroensap, kokosmelk en kruiden toe.

Pureer dit in de blender of doe de staafmixer in de pan.

Misschien vind je dit ook lekker?

Bloemkool pompoensoep
Courgettesoep met pesto en zalm
Wortel-kikkererwtensoep

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.