Good Food – Knoflook

Good Food – Knoflook

Knoflook was in de tijd van de Egyptenaren, zo’n 2600 jaar geleden, al bekend als medicijn voor verkoudheden en andere ontstekingen. Het werd het witte goud genoemd. Later werden meer medicinale werkingen ontdekt, momenteel is het onder andere bekend als anti-kankervoeding. Waardoor dat komt, zal ik later uitleggen.

Geur van knoflook

Knoflook heeft ook een negatieve bekendheid, je stinkt ervan uit je mond. Dat komt door de stof alliine, de stof komt via het bloed uit in je longen. Een kauwgompje of je tandenpoetsen helpt niet. Wat werkt wel? Het eten van peterselie of een beetje yoghurt helpt wel.

En die knoflook geur aan je handen? Daarvoor helpt je handen wassen met wat zout.

Wat zijn de goede werkingen?

  • Zoals gezegd bevat het de stof Alliine. Dit is een stof die ontstekingen tegen gaat en heeft een desinfecterende werking. Daarnaast vermindert het de kans op maag en darmkanker en verlaagt het LDL cholesterol.
  • Het is dus een natuurlijke ontstekingsremmer, vooral in rauw gebruik.
  • Het bevat veel arginine, wat helpt bij een koortslip.
  • Zink zit in knoflook, en is een stof met vele functies voor de processen in je lichaam. Heb je last van witte plekken op je nagels, haaruitval of genezen wondjes heel langzaam? Dan heb je waarschijnlijk een zink tekort.
  • Het bevat veel antioxidanten. Antioxidanten gaan de vrije radicalen tegen. Deze vrije radicalen kunnen zich later vormen naar kanker.
  • Selenium is ook een antioxidant, die voorkomt dat kankercellen zich vermenigvuldigen en hersteld ook het DNA. Wist je dat je meer behoefte hebt aan selenium tijdens de zwangerschap.
  • Het bevat calcium, wat zoals bekend heel belangrijk is voor de botopbouw.
  • En het bevat het mineraal germanium, wat antiviraal en antibacterieel werkt.

 Knoflook werkt vocht afdrijvend, lever ondersteunend, bloeddrukverlagend, harttimeverlagend, luchtwegverwijdend, slijmoplossend en genezend bij ontstoken slijmvliezen.

Let op; 1 a 2 stuks per dag is wenselijk. Maar niet meer van 4 knoflooktenen per dag. Meer werkt negatief voor de maag en de rode bloedcellen en het belemmert de opname van onder andere jodium. Daarnaast is te veel ook zeker niet aan te raden tijdens een periode van bloedarmoede en tijdens de zwangerschap.

Knoflook in je eten

Knoflook kan door heel veel soorten maaltijden. Door de pasta, stamppot, in je gehaktbal, rijst, soep. En doe eens een fijn gehakte knoflook op je klaar gemaakte maaltijd, dus rauw. Dan heeft de knoflook nog een betere werking.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


nl_NLDutch

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.